2010. szeptember 29., szerda

Tuti recept torokfájásra !




A hétvégén, mindhárman szenvedtünk egy iszonyatos torokfájástól. Égetett cukorral, és kakukkfű teával mára már helyrejöttünk. Tudom, tömény cukor stb. de a cél érdekében, most tekintsünk el ettől!

  • 4 evőkanál kristálycukrot szép barnára karamellizáltam.  Egy fóliát bevizeztem, erre raktam egy nyárról félretett  jégkrémes pálcát, rá öntöttem az égetett cukrot,(egy evőkanálnyi mennyiséget minden pálcára). 5 perc múlva már nyalható!

3 megjegyzés:

  1. Kedves Márti! Mostanában találtam a blogodra.
    Sok finomságot készítesz a családodnak!
    Most ezzel a bejegyzéssel kapcsolatban jutott eszembe a következő recept: A nagymamám készítette el a következő köhögéscsillapító teát: Kamillateát főzött. Világos karamellt készített, ebbe egy pici, kb. kockacukor nagyságú vajat tett, majd a leszűrt kamillateát ráöntötte. Nagyon jó köhögéscsillapító, hurutoldó hatású. Jó forrón kell inni!
    Egyébként nagyon érdekes dolgokat írtál a homoktövisről. Kozmetikai, /külső/ hatásairól tudtam, de belső, immunerősítő hatását nem ismertem.
    ica

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ica! Üdvözöllek, örülök, ha tudtam segíteni. Köszönöm a tippet, ha szükség lesz rá, kipróbálom, biztos kellemes íze is van a sok finomságtól! Szívesen visszavárlak máskor is :)

    VálaszTörlés
  3. Nagymamám karamelles, jó meleg tejet itatott velem anno, pici vajjal, ami bevonatot képezett a fájó, kiszáradt torkon. És igen, az "égetett cukor" szintén jót tett és finom is volt :) A nyalóka nem jutott eszünkbe, ügyes vagy, Márti!

    VálaszTörlés