Nagyon ízlett a családunknak, ez biztos felkerül a kedvenc receptek közé! Aránylag hamar elkészíthető, kezdők is nyugodtan nekiláthatnak és szerintem, nagyon mutatós is.
Hozzávalók:
- 8 vékony szelet kicsontozott sertéskaraj
- 20 dkg. spagetti
- 1,5 dl húsleves (leves kockából is jó )
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál olaj
- őrölt bors, só.
A gombához:
- 1/2 kg. gomba
- egy kis fej hagyma
- diónyi vaj
- egy csokor zöldpetrezselyem.
Az olaj feléből, sóból és 2 cikk zúzott fokhagymából pácot készítettem, ebbe tettem a húst legalább két órára. Kifőztem a spagettit, de ne legyen teljesen átfőve! majd beleforgattam a másik fél adag, fokhagymás olajba. Elosztottam nyolc részre, mindegyik szelet hús közepére tettem egy adagot, felcsavartam, majd tűzálló tálba téve, megöntöztem a húslevessel. 150 fokon pirosra sütöttem (kb. 50 perc).
A gombákat megpucoltam ,felszeleteltem, a hagymát apróra vágtam, a vajon üvegesre pirítottam, rádobtam a gombát, sóztam, borsóztam, pici majoránnával ízesítettem és készre pároltam. Legvégül hozzáadtam a zöldpetrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése