2010. szeptember 19., vasárnap

Szederhabos szelet


Mára várom a Nővéremet! 6 hónapja nem láttam :(

 Gyönyörű szedret vettem tegnap a piacon, mivel szereti ebből készítettem a meglepi desszertet. 
A kaját majd holnap közlöm, ha lesz időm! A recept egy itteni gasztro újságból való, picit változtattam rajta. Előnye, hogy nem kell sütni!
  • 400 g. ricotta (vagy sima túró is )
  • 3 dl. tejszín
  • 10 dkg. babapiskóta, apróra tördelve
  • 2 dl. tej
  • 20 dkg. porcukor
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 g. zselatin
  • 15 dkg. szeder.
A zselatint beáztattam 1 dl. hideg vízben. A piskótára öntöttem a tejet. A túrót, elkevertem a cukorral, citrom héjjal ízesítettem. Hozzáadtam a pépesre ázott piskótát, és a felvert tejszín negyedét. A zselatint kicsit kinyomkodtam, és gőz fölött felolvasztottam, majd ezt is hozzáöntöttem a túrós alaphoz. Egy kis méretű tepsit, kitapétáztam folpackal, és egyenletesen belesimítottam a masszát. Én egy teljes éjszakát hagytam a hűtőbe, az eredeti recept szerint elég 3, 4 óra is. Ma, kiborítottam a tésztát egy tálra és kockákra vágtam.  Elkészítettem a habot. 10 dkg. szedret, összetörtem villával, megszórtam a vaníliával és hozzáadtam a tejszínhabhoz. Nyomózsákból sűrűn becsíkoztam, a tetejére a megmaradt szederszemekből díszítettem.
Nem gej, egy nagyon könnyű desszert.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Majd írd meg, hogy ízlett a tesódnak! :-)

    VálaszTörlés
  2. Jelentem, nagyon ízlett! Sajnos ma reggel, már haza is utazott :(

    VálaszTörlés