2010. szeptember 17., péntek

Sóska leves

Pofon egyszerű, még kapható a piacon, de már nem sokáig,  és szerintünk, nagyon finom! Magyarországon, többnyire, csak főzeléknek ismerik, gondoltam kedvet kapnak akik nem ismerik és kipróbálják.
Én most kihagytam a rizst,viszont több sóskából csináltam.

  • 1/5  kg. friss sóska
  • 1 tojás
  • 1 marék rizs
  • 2 dl. tejföl, 
  • 1 evőkanál liszt  
  • só, cukor ízlés szerint.
A sóskát megpucolom, ha nagyok ketté tépkedem, lecsepegtetem, és 2 evőkanál olajon megfonnyasztom. Amikor teljesen összeesett, ráütöm a tojást, és alaposan összekeverem, majd felöntöm vízzel, megsózom. és beledobom a rizst . Ha puhára főtt, hozzáadom a tejfölben elkevert lisztet, ha újból felforr, már el is készült. Legvégén kerül bele a cukor .

4 megjegyzés:

  1. Jaj de jó, ezt mindenképpen megcsinálom, mert egyik kedvencem a sóska, de itt tényleg csak a főzelék változatot ismerjük.

    VálaszTörlés
  2. Kérem a beszámolót, hogy ízlett!

    VálaszTörlés
  3. Nálunk meg nem rizzsel készült, hanem főtt tojással és krumplival- nagyon szeretem! Vajon milyen lehet a rizzsel?

    VálaszTörlés
  4. Nagy kedvencem, sokat ettem gyerekkoromban.

    VálaszTörlés