2010. szeptember 29., szerda

Természetes gyógymódok


Amikor megismerkedtem a párommal, rengeteget jártunk (akkor is!) kirándulni. Anyósom, nagyon jól ismerte a különböző gyógyfüveket, sokat tanultam tőle. Járva az erdőket, mezőket, itt szereztük be a szükséges növényeket. Aki ma ezt nem teheti meg, beszerezhető könnyen, de a saját szedésű,az más!
   Aki ismer, tudja, hogy mindig előnyben részesítem ezt a módszert. Köszönhető főleg annak, hogy annak idején a fiam , hosszasan betegeskedett és szenvedett az orvosok hibájából. Első gyermekes Anyaként, maximálisan megbíztam az akkori kezelő orvosunkban, ami nagy hiba volt! Akkor döntöttem úgy, hogy amennyire csak lehet mellőzöm a gyógyszereket. Bár már nem olyan kicsi a fiam (11 éves) megmaradt az a rossz szokása, hogy ha  megfázik, letapadnak a hörgői és nagyon csúnyán köhög. Sokszor alkalmaztam már, hogy vastagon bekenem éjszakára a mellét és a hátát házi zsírral.....igen, zsírral! ráhúzok egy száraz trikót és erre a pizsamát, és nagyon hatásos, felszakítja a hurutot!
Kipróbáltam már egy - két módszert,  amiket itt is szeretnék megosztani, bízva abban, hogy másoknak is segítek ezzel. Sokan húzzák a szájukat, kételkednek és undorral hallgatják, miket kenek a fiamra, de aki így látja, szíve joga, akkor nem az ilyen embereknek ajánlóm! 
Recept!

Megfázásra, száraz köhögésre:

  • 3 dl. vízbe  puhára főzök 2 nagy fej vöröshagymát, héjával együtt. Majd átpasszírozom, hozzáadok 2 evőkanál napraforgóolajat és 3 -4 csepp kakukkfűolajat. Jól kikeverem. Egy kimustrált trikóra rákenem, ami betakarja a mellkast, egészen a torokig. Erre kerül egy póló, egy törölköző, amivel körbe csavarom, én rögzítettem is a köntöse megkötőjével, erre húztuk a pizsamát, és egy éjszakát ebben aludt. A megmaradt hagymalét, 5 dkg. égetett kristálycukorra öntöm, felolvasztom, és 10 percenként 1 -2 kávéskanálnyit fogyasztunk belőle.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök ezeknek a régi bevált gyógymódoknak!

    VálaszTörlés
  2. Még tudok egy jó párat, igyekszem megosztani!

    VálaszTörlés
  3. Most bóklásztam az oldaladon és rátaláltam ezekre, amiben én is hiszek és megtapasztaltam. A lányaim tudnának mesélni arról mikor zsírral kentem be én is a mellkasukat mármint a ruhát amit rájuk tettem. Kár hogy nem hamarabb fedeztem fel ezeket az írásaidat mert én a retek és cukor megoldást eddig még nem ismertem. A rádióban hallottam valamelyik nap és kiakartam próbálni mert a kis unokám nagyon köhögött. Sajnos mikor itt voltak nem kaptam retket.
    Ha tudsz még ilyen ötleteket tedd közkinccsé!!

    VálaszTörlés
  4. Amikor a lányaim kicsik voltak, nekem is ajánlották a zsíros ruhát köhögésre, meg a mézes dohány levelet- mindkettő egy éjszaka alatt csodákat művelt! Mindenkinek szívből ajánlom Márti tanácsait!!!

    VálaszTörlés