Sokszor sütöm ezt az almást, könnyű a tésztája, hamar elkészül, és pillanatok alatt elfogy!
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 3 evőkanál porcukor
- 3 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1, 5 kg. alma (ha több, finomabb)
- pici zsemle morzsa, vagy daráltkeksz.
- 2 -3 evőkanál cukor, az almára
- 1 kiskanál fahéj
Az almákat megpucolom, lereszelem, és megpárolom. (volt olyan,amikor ezt a procedúrát kihagytam, de párolva finomabb ). A tésztához,összegyúrom a lisztet, a puha vajjal/margarinnal, tojások sárgájával, a porcukorral. A sütőport beleszórom egy mélyebb tányérkába, kifacsarom a citrom levét, és a sütőporhoz adom, gyors mozdulatokkal összekeverve, amitől pillanatok alatt felfut. Ezt is a masszához adom (ettől lesz könnyű a tészta). Egy fél maréknyi mennyiséget külön kinyújtok a tetejére. Egy közepes tepsit kikenek, belisztezek, beleterítem a nem túl vékonyra nyújtott tésztát, villával megszurkálom, megszórom vékonyan a zsemle morzsával, ráhalmozom a párolt almát. Meghintem 2 - 3 kanál cukorral (az almától függ, mennyire savanyú) fahéjjal, és a reszelt citrom héjjal ( lehet reszelt gyömbérrel is ízesíteni ). Rárakom a tészta csíkokat, a megmaradt tojás fehérjének a felét villával kissé habosra keverem, ezzel kenem meg a tetejét. Előmelegített, forró sütőben, 200 fokon, 30 perc alatt pirosra sütöm.
Ha megsült, porcukorral meghintem, és ha egy kicsit kihűlt akkor szeletelem.
Ezt a receptet ismertem. És csak megerősíteni tudlak, hogy tényleg könnyű elkészíteni, és hamar elfogy. :) Klassz a blogod, csak így tovább.
VálaszTörlésKöszi szépen, és várlak máskor is!
VálaszTörlés