2010. szeptember 27., hétfő

Diós kocka, kókusz kocka testvére !


 Gyermekkorom íze! Timi barátnőm Édesanyja sütötte, ott ettem először annak idején...
A hagyományos kókusz helyett, darált dióba forgatta a csokis kockákat. Bevallom, azóta sem  hallottam ezt a variációt. Kaptam friss diót, ez lett belőle. Próbáljátok ki, Isteni!

Hozzávalók:
Tészta:
  • 30 dkg. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg. cukor
  • 2 dl. tej
  • 2 evőkanál méz
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg. vaj.
Glazúr:
  • 20 dkg. vaj vagy margarin
  • 25 dkg. cukor
  • 2 - 2 evőkanál tej és kakaó
  • kb. 20 dkg. darált dió
A hozzávalókat csomó mentesre keverem, kikent, lisztezett tepsibe öntöm, 170 fokon, 30- 35 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt, kockákra vágom, villára szúrva, a forró csoki glazúrba mártom, és a dióba forgatom.

2 megjegyzés:

  1. Tényleg fincsi volt, tökéletesre sikerült a recepted alapján! Köszi :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem kipróbálom, képzeld, Beregszászban, bár nem ettem, ismerőseim szintén dióba hempergették inkább!

    VálaszTörlés