2012. február 2., csütörtök

Mázas oldalas tormamártással




Első ránézésre, úgy tűnik, mintha meg lenne égve, de mi így szeretjük, jól megsütve!
Imádtam , amikor annak idején láttam a TV.-be Nigellát, hogy egy zacskóba pakolja bele a fűszereket és a húst, majd így hagyja pácolódni. Azóta sokszor alkalmaztam én is ezt a módszert, nagyon praktikus. Közben, megszerezte nekem a férjem, a "Nigella expressz, finomat gyorsan" című könyvet, és ebben megtalálható ez a recept is. Variálható ízlés szerint, de így nagyon finom, már sütöttük nyáron grillen is, úgy még finomabb! Mellé, itthon oly népszerű tormamártással tálaltam.

Hozzávalók:
  • 1 kg. oldalas
  • 1 dl. rostos almalé
  • 2 ek. juharszirup (ennek hiányában méz)
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 kis darab fahéj
  • 5 cikk zúzott fokhagyma.
Tormamártás:
  • 2 dl. tejföl
  • 2 ek. torma
  • só, őrölt fehérbors.
A mártáshoz; a tejfölt ízlés szerint megsóztam, hozzákevertem a tormát, fehér borsot, lefedve lehűtöttem. 
Az oldalast megmostam,  felszeleteltem, besóztam.  Egy nagy zacskóba tettem, apránként beleöntöttem a hozzávalókat, majd alaposan összeráztam, hogy a hús minden oldalát érje. Alaposan lezártam a száját, így  hagytam bepácolva, a hűtőbe egy éjszakát. Másnap, egy tepsire öntöttem, a szafttal együtt, 200 fokra előmelegített sütőben, kb. egy órán át sütöttem, amíg szép fényes, ragacsos nem lett.
Friss ropogós kenyérrel tálaltam, és a mártással. 



11 megjegyzés:

  1. Isteni, mi is ropogósra sütve szeretjük, de mi füstölve, és más fűszer nélkül:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, én még ropogósan füstöltet nem ettem!

      Törlés
  2. De guszta!! Annyira csodásan néz ki, nagyon örülnék, ha előttem lenne!!! :) A rostos almalé nem semmi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amit a nyáron grillen sütöttünk, ott almalé helyett citromlevet tettem, úgy is finom!

      Törlés
  3. Huhú, de jól néznek ki! Nigellának jó kis ötletei vannak...

    VálaszTörlés
  4. Egy húsimádónak, ez maga a kísértés! Olvadozom. :DDDDD

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszták, imádnám a csontról lerágcsálni.:) Én is alkalmazom Nigella módszerét,és szeretem is nézni ahogyan főz. Pedig sokan nem szeretik.

    VálaszTörlés
  6. Nagyokat nyelek a látványtól! :)

    VálaszTörlés