2012. február 15., szerda

Házi banánpuding

Hamar összedobható, megmaradt banán felhasználásával. Nekem most pont kapóra jött,mert megkíméltem magamat a rágástól, ugyanis fogorvosnál voltam, ilyenkor napokig nem merek enni, csak főzeléket meg ilyesmit.

Hozzávalók:
  • 2 banán
  • fél citrom
  • 4 ek. cukor
  • 5 dl. tej
  • 5 dkg. étkezési keményítő
  • keksz vagy piskóta a rétegek közé.
A már amúgy is érett banánokat villával összetörtem, rányomtam a citromlevet. A tejből pár kanállal a keményítőre öntöttem, simára kevertem, a többit felforraltam, majd hozzáadtam  a keményítőt, és a banánt. Folyamatos kevergetés mellett, besűrítettem, amikor már elkészült, hozzáadtam a cukrot, aki édesebben szereti az még tegyen bele. Hideg vízzel kiöblített formába öntöttem egy keveset, kekszdarabkákkal kiraktam, és így folytattam a rétegezést. 1 órát hagytam a hűtőbe, tetszés szerint dekorálva, már ehető is.




12 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes és biztos finom is. Hányszor marad banán a hűtőben és nem tudom mit kezdjek vele.Turmixolva,tejjel szeretjük..de jó lenne valami új is:).Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi turmixnak nem isszuk, így mást kellett kitalálni!
      Szívesen :)

      Törlés
  2. Ez nagyon, de nagyon finom lehet!!!! És mutatós is! Cuki a diszítés!

    VálaszTörlés
  3. Márti, ez gyönyörű! El tudom képzelni az ízét...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)Nagyon finom, intenzív banán ízű!

      Törlés
  4. Annyira jól mutat, először azt hittem hogy torta! Nagyon finom lehet imádom a jó érett banánt hát még így?:)

    VálaszTörlés
  5. Én sokszor használom a banánt sütésnél vagy krémbe, ez is jó ötlet! De ha fél l tejet használtál, akkor ez egy kisebb forma lehet, mert nagynak tűnik a fotón, milyen átmérőjű? Laposan mégsem mutatna ilyen gyönyörűen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy Tupperware, 1/5 literes műanyag forma, 15 cm. átmérőjű (lemértem a kedvedért, mert én sem tudtam) Ha viszont keksszel rétegezed, akkor nagyobb formát is megtölt, talán.

      Törlés
  6. Szia Márti!
    Elérhetőségem: sandor1226@freemail.hu Ha van skype elérhetőséged, akkor ingyen beszélgethetnénk. Néhány magyarországi barátommal tartom is a kapcsolatot skype segítségével, de sajnos erdélyi kapcsolat még nincs.

    VálaszTörlés