2012. február 27., hétfő

Diós muffin narancsos-csoki krémmel (3 perces! )



  A 3 perces mikroban sütött, bögrés süti recept, tarolt évekkel ezelőtt a neten, de mivel akkor még csak blog olvasó voltam, kiírtam a füzetkémbe, így nem tudom kitől ered! Bár az eredeti recept is nagyon finom, de csakis kizárólag melegen ehető, különben kőkemény, az évek során kísérleteztem, és  több változatban variáltam, így krémmel, nem szárad ki, ha mondjuk, nem azonnal fogyasztjuk el. Évánál, játékra jelentkezem ezzel a recepttel.

Hozzávalók ( 4 kávésbögréhez):
  •  4 ek. liszt
  • 2 ek. darált dió
  • 2 ek. cukor
  • 1 mk. sütőpor
  • 1 tojás
  • 3 ek. natúr joghurt
  • 3 ek. olaj.
Csokis-narancsos krém:
  • 2 dl. tejszín
  • 2-3 ek. cukor
  • fél narancs reszelt héja
  • ha van, 1 ek. narancs likőr
  • 1 ek. keserű kakaó
Mint a muffint általában, külön tálba tettem a száraz, és nedves hozzávalókat, majd gyors mozdulattal összekevertem őket. Kávés csészékbe kanalaztam, de csak félig!  A mikro sütőben, a legmagasabb hőfokon, 3 percig sütöttem. A pohárból kiborítottam, elkészítettem a krémet. Kemény habbá vertem a tejszínt, apránként hozzáadtam a cukrot, legvégül a likőrt, narancs héját és a kakaót. A muffinok tetejét, pogácsa szaggatóval ( pálinkás pohárral is lehet) kiszúrtam a közepét, vigyázva, hogy az alja egybe maradjon!

A krémmel megtöltöttem, visszahelyeztem  a kiszúrt részt...

Muffin papírra ültettem, kidíszítettem a krémmel, és már fogyasztható is!

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó recept és mennyire finom lehet.Nagyon jól mutat guszta!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klasszul átvariáltad a mikrós sütit:) Az biztos, hogy íg nem szárad ki és sokkal finomabb is lesz, már olyan, mint egy mini torta.

    VálaszTörlés