2011. október 1., szombat

Almakrém kókuszhabbal


Nagyon bejött ez a párosítás, már készítettem alma-kókusz variációval desszertet, és annak íze is nagyon passzolt. Most, pohárkrémet készítettem, gyorsan elkészül és igazán őszies hangulatú, hétvégi desszert.

Hozzávalók:
  •  1 citrom
  • 4 nagy alma (kb. 1 kg.)
  • 1/2 dl. narancslikőr (ez el is maradhat!)
  • 8 dkg. cukor
  • kisujjnyi fahéj
  • 5 szem szegfűszeg
  • 2 lap zselatin
  • 3 dl. habtejszín
  • 10 dkg. kókuszreszelék
 A citromot megmostam, vékonyan felszeleteltem, (de csak a sárga részét!) vékony csíkokra szeleteltem, levét kifacsartam. Az almákat is, megmostam, meghámoztam, magházát kivágtam, vékonyan felszeleteltem, azonnal meglocsoltam a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Felöntöttem 2 dl. vízzel, 5 dkg. cukorral, citromhéjjal, szegfűszeggel, vaj puhára főztem, levét elpárologtattam, kihűtöttem. A fűszert, citromhéjat eltávolítottam, és pépesre turmixoltam. Ennél a fázisnál, megbolondíthatjuk 1/2 dl. narancslikőrrel is, én most kihagytam.  A zselatinlapokat beáztattam bő hideg vízben, és amikor meglágyult, felraktam forrni, csak annyi vízben, amit magában szívott, amikor éppen csak felforrt, az almakrémhez kevertem. A lehűtött tejszínt kemény habbá vertem a megmaradt (3 dkg.) cukorral, óvatosan összeforgattam a kókuszreszelékkel.  Kóstolás után, mindenki édesítse ízléséhez, úgy az almakrémet, mint a habot. Poharakba adagoltam, felváltva, a krémből és a habból.  Behűtve az igazi!

10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta így a pohárban annyira szépet mutat! Biztos nagyon finom !:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon látványos és guszta ezzel a ferde rétegezéssel:) Az íze is nagyo tuti lehet, az almát is meg a kókuszt is szeretjük.

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikus párosítás, alma és kókusz nagyon illik egymáshoz. Nagyon mutatós így a pohárban.

    VálaszTörlés
  4. Erről az jutott elsőre eszembe, hogy nyami, ez másodszorra is maradt! De szeretnék egy pohárral! :)))

    VálaszTörlés
  5. Mindenkinek, köszönöm a hozzászólást!
    Bevallom, almás desszert címnel, indultam egy versenyen, de mivel már küldtem egyet, ezzel már nem indulhattam, pedig csak azért küldtem, válasszák ki a nekik legtetszőbbet, nem így lett, így felkerült ide! Majd jövök a másik recepttel is, a verseny végén, azt is közzéteszem :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszik! Csinoska nagyon!!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta! Ízléses és finom desszert! Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  8. Anazar, Illéskrissz köszi :)

    VálaszTörlés