2011. október 23., vasárnap

Körtés pite, citromos habsipkával

Ajánlóm figyelmetekben, immáron másodszor, ezt a kiváló Nagynénikémtől való receptet! Imádom, mert roppant egyszerű, gyors és Isteni! Bármire felhasználható, kiflinek, mákkal, túróval,  főleg  almával , de most, a barátnőmék megleptek a kertjükből szedett körtével, persze, hogy ez a kedvenc recept került elő :)

Hozzávalók:
Habhoz:
  • a tésztából kimaradt fehérje
  • ízlés szerint cukor (nálam, 15 dkg.)
  •  pár csepp   citromlé.
A hozzávalókból, a már fent említett módon  elkészítettem a tésztát, a körtékkel is ugyanúgy jártam el, mint az almával.  Kikent, kilisztezett formába terítettem, az alját villával megszurkáltam, ráterítettem a körtés pépet, előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percet sütöttem. 
Amíg sült, a tojások fehérjéből, kemény habot vertem, apránként hozzáadtam a cukrot és a citromlevet. A tésztát kivettem, ráhalmoztam a habot, a hőfokot lecsökkentettem 150 fokra, és visszatolva, ropogósra szárítottam tetején a habot. Langyosan az igazi!




12 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett!Akár alma, akár körte teljesen mindegy mind a kettő nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Annyira guszta azokkal a habcsúcsokkal a tetején:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki,nekem is a habsipkák tetszenek nagyon:) Almával, körtével, mindenhogyan finom lehet és jöhet egy adaggal:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, igazán finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  5. De guszta, csak nincs annyi körtém, de almával kipróbálom.

    VálaszTörlés
  6. trollanyu, olyan fincsi, ropogós habcsókosra sikerült, valóban finom!

    VálaszTörlés
  7. Petra, M@rti, Csilla nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
  8. Kati, azzal is csúcs lesz, meglátod!

    VálaszTörlés