Ajánlóm figyelmetekben, immáron másodszor, ezt a kiváló Nagynénikémtől való receptet! Imádom, mert roppant egyszerű, gyors és Isteni! Bármire felhasználható, kiflinek, mákkal, túróval, főleg almával , de most, a barátnőmék megleptek a kertjükből szedett körtével, persze, hogy ez a kedvenc recept került elő :)
Hozzávalók:
- itt megtalálható! az alma helyett, ugyan annyi körte
Habhoz:
- a tésztából kimaradt fehérje
- ízlés szerint cukor (nálam, 15 dkg.)
- pár csepp citromlé.
A hozzávalókból, a már fent említett módon elkészítettem a tésztát, a körtékkel is ugyanúgy jártam el, mint az almával. Kikent, kilisztezett formába terítettem, az alját villával megszurkáltam, ráterítettem a körtés pépet, előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percet sütöttem.
Amíg sült, a tojások fehérjéből, kemény habot vertem, apránként hozzáadtam a cukrot és a citromlevet. A tésztát kivettem, ráhalmoztam a habot, a hőfokot lecsökkentettem 150 fokra, és visszatolva, ropogósra szárítottam tetején a habot. Langyosan az igazi!
Nagyon guszta lett!Akár alma, akár körte teljesen mindegy mind a kettő nagyon finom lehet!
VálaszTörlésAnnyira guszta azokkal a habcsúcsokkal a tetején:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki,nekem is a habsipkák tetszenek nagyon:) Almával, körtével, mindenhogyan finom lehet és jöhet egy adaggal:)
VálaszTörlésNagyon guszta finomság. :)
VálaszTörlésNagyon-nagyon szép lett!
VálaszTörlésNagyon guszta, igazán finom lehet! :)
VálaszTörlésDe guszta, csak nincs annyi körtém, de almával kipróbálom.
VálaszTörlésÉva, szerintem is :)
VálaszTörlésAleda, köszi :)
VálaszTörléstrollanyu, olyan fincsi, ropogós habcsókosra sikerült, valóban finom!
VálaszTörlésPetra, M@rti, Csilla nagyon köszönöm!
VálaszTörlésKati, azzal is csúcs lesz, meglátod!
VálaszTörlés