Na, ezzel a recepttel nem nyertem! Annyira nem búsulok, mert legalább ettünk egy nagyon finom, különleges desszertet, nem kell gyúrni, nyújtani, gyorsan elkészül, és mivel megígértem, hogy a verseny után közzéteszem, íme !
Hozzávalók:
- 1 kg. alma
- 10 dkg. mogyoró, megpirítva, durvára vágva
- 13 dkg. porcukor
- 20 dkg. vaj
- 20 dkg. zsemlemorzsa
- 1/2 citrom leve és héja
- 1 kk. fahéj.
Meghámoztam az almákat, magházát kiemeltem, vékonyan felszeleteltem, meglocsoltam a citromlével, megszórtam a cukor felével, hozzáadtam a citrom reszelt héját, 5 dkg. vajon puhára pároltam.
13 dkg. vajat megolvasztottam, hozzáadtam a fahéjat, a maradék cukrot és a zsemlemorzsát, együtt világosra pirítottam. Hozzáadtam a mogyorót. Nagy felfújtas tálat vastagon kivajaztam, belesimítottam, a morzsából, erre az almából, és folytattam a rétegezést. Legfelül, prézli került, erre még tettem vajdarabkákat, 200 fokos sütőben, 15-20 percig sütöttem. Langyosan tálaltam, vanília fagylalttal, vagy fahéjas tejszínhabbal kitűnő!
Márti, nálam ez a recept pedig már így ránézésre is, nagyon is nyerő:)
VálaszTörlésSzívesen megkóstolnám most azonnal, úgyhogy el is teszem a kincseim közé. Köszönöm, hogy megosztottad velünk!
Nálam nyertél! Küllemben, tálalásban, és biztosan ízben is!
VálaszTörlésNagyon szép a tálalás és guszta ez a desszert:) Ahogy látom nagyon egyszerű az elkészítése, én is mentettem.
VálaszTörlésNagyon guszta, az íze is biztos nagyon finom! Időt nyerünk vele, ha hamar elkészűl és még finom is !
VálaszTörlésNálam is nyerő! Különösen azért, mert nincs vele annyira sok meló!
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésMindenkinek nagyon köszönöm, úgy érzem, ezzel a sok kedves hozzászólással, mégis csak nyertem!
VálaszTörlésVarázslatosan tálaltad!!! Úgy látszik más kritériumoknak kellett megfelelni :)Nálunk nyertél!!!
VálaszTörlésÓ, köszi Vicuska! Akkor örülök :))
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki, elkészítem én is, ha lesz itthon minden hozzá!
VálaszTörlésLonci, nagyon gyors, és isteni finom!
VálaszTörlés