Igyekszem változatosan főzni, és fontosnak tartom, hogy néha májat is együnk, noha a gyermekem, nem hajlandó megenni! Hol, sertés, de sűrűbben csirkemájat készítek. Nem értettem, hogy Magyarországon, miért erőltetik annyira, a máj-szív párosítást a vevőkre, mert itt,de szerintem más országban, minden további nélkül vehető külön máj. Ha valaki ismeri ennek az okát, írja meg, kíváncsi lennék rá!
Hozzávalók:
- 1 kg. csirkemáj
- 3 fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 3-4 ek. olívaolaj
- majoránna, bors, só.
Rizshez:
- 2 dl. rizs
- 6 dl. víz
- só, 1 mk. curry por
- 1/2 csokor petrezselyem.
A megmosott rizst, először száraz serpenyőben, kissé rózsaszínűre pirítottam, megsóztam, felöntöttem vízzel, lefedve, nagyon lassan puhára főztem, legvégül megszórtam a curryvel és az aprított petrezselyemmel.
A májakat kettévágtam, a hagymát, vékony karikákra. A felhevített olajon, üvegesre pároltam a hagymát, és a zúzott fokhagymát, enyhén megsóztam, hozzáadtam a májat, megszórtam majoránnával, borssal és lassú tűzön, puhára pároltam. Legvégül megsóztam, rizzsel és savanyúsággal tálaltam.
Egyik kedvenc ételem ez a párosítás. Nagyon gusztára sikeredett nálad.:)
VálaszTörlésNagyon guszta és nagyon szeretjük mi is! Eddig valóban úgy árulták, de most meg én csodálkoztam hogy a szív hol maradt? Általában a szívet levesbe szoktam belefőzni és azt is szeretjük!
VálaszTörlésNagyon guszta lett, én is nagyon szeretem a májat mindenféle formában:) Elég ritkán eszünk, mert ugyan megeszik a gyerekeim, de nem rajonganak érte. Szerintem a szívet külön nem tudták eladni, vagy csak nagyon olcsón, így megkénytelenek megvenni az emberek.
VálaszTörlésMi is szeretjük a májat, külön nem nagyon szoktunk venni, de anyum mikor csirkét, tyúkot vág a májat, a vért, a szívet elkészítjük hagymás aperóléknak, imádjuk.
VálaszTörlésEzt muszály leírnom, ahányszor belépek hozzád, mindig megcsodálom a fejléced, nagyon szép.
VálaszTörlésAleda, köszi :) pedig elég sietősen készítettem!
VálaszTörlésÉva, akkor jó hír! én is többnyire levesbe főztem.
VálaszTörléstrollanyu, nálunk is a férjem és én esszük, mert a fiam borzong ha meglátja, kisbabaként pedig imádta!
VálaszTörlésKati, köszönöm, és örülök, hogy tetszik:) Hagymásan, de még tojással is nagyon szeretjük.
VálaszTörlés