Egyik legfinomabb, táplálóbb és egészségesebb gyümölcsünk az alma, amit szívesen eszek - eszünk, sülve, főve, nyersen. Biztos sokan ismerik a palacsintatésztába reszelt almát, vagy az ebben mártott alma karikát. Ez sem tér el nagyon ettől, annyi a különbség, hogy megbolondítottam egy kis kókuszdióval, és bátran merem ajánlani !
Hozzávalók:
- 4 db. kisebb alma
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 20 dkg. liszt
- 10 dkg. kókuszreszelék
- 2,5 dl. tej
- olaj a sütéshez.
A tojásokat a cukorral felverem, hozzáadom a lisztet, majd a tejet belecsorgatva sűrű palacsintatésztává keverem. Az almákat meghámozom, a magházát kivájom, és 1 cm. vastagra szeletelem. Az olajat felforrósítom, a kókusz háromnegyedét a palacsintatésztába forgatom, majd az almakarikákat egyenként belemártogatom. A forró olajban, mindkét oldalán pirosra sütöm. Szalvétára szedve lecsöpögtetem, végül maradék a kókuszreszelékkel, porcukorral meghintem és melegen tálalom.
Szia Márti!
VálaszTörlésNagyon sok érdekeset találtam a blogodon. De szívesen megkóstolnám a "körtés omlóst"! Nagyon szép a tálalása is...Sok sikert neked, máskor is jövök nézelődni.
Sándor
Tűzpadka, nagyon köszönöm,és szívesen látlak máskor is!
VálaszTörlés