2011. január 13., csütörtök

Kókuszbundás sült alma



Egyik legfinomabb, táplálóbb és egészségesebb gyümölcsünk az alma, amit szívesen eszek - eszünk, sülve, főve, nyersen. Biztos sokan ismerik a palacsintatésztába reszelt almát, vagy az ebben mártott alma karikát.  Ez sem tér el nagyon ettől, annyi a különbség, hogy megbolondítottam egy kis kókuszdióval, és bátran merem ajánlani ! 

Hozzávalók:
  • 4 db. kisebb alma
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 20 dkg. liszt
  • 10 dkg. kókuszreszelék
  • 2,5 dl. tej
  • olaj a sütéshez.
A tojásokat a cukorral felverem, hozzáadom a lisztet, majd a tejet belecsorgatva sűrű palacsintatésztává keverem.  Az almákat meghámozom, a magházát kivájom, és 1 cm. vastagra szeletelem. Az olajat felforrósítom, a kókusz háromnegyedét a palacsintatésztába forgatom, majd az almakarikákat egyenként belemártogatom. A forró olajban, mindkét oldalán pirosra sütöm. Szalvétára szedve lecsöpögtetem, végül maradék a kókuszreszelékkel, porcukorral meghintem és melegen tálalom. 




2 megjegyzés:

  1. Szia Márti!
    Nagyon sok érdekeset találtam a blogodon. De szívesen megkóstolnám a "körtés omlóst"! Nagyon szép a tálalása is...Sok sikert neked, máskor is jövök nézelődni.
    Sándor

    VálaszTörlés
  2. Tűzpadka, nagyon köszönöm,és szívesen látlak máskor is!

    VálaszTörlés