A panino, olaszul szendvicset jelent, amit sonkával, sajttal, fokhagymával bedörzsölve fogyasztanak. Nagyon egyszerű, és baromi finom vasárnapi reggelink volt! Az eredeti panini-től eltérve, én most nem tettem bele sonkát. Brie, sajtot is csak most ettem, így a füge mellé ez került a szendvicsbe.
Hozzávalók:
- 4 szelet szendvics kenyér
- két nagy szelet sajt
- 1 füge
- vaj.
A kenyérszeleteket, kívül belül megvajaztam, közé raktam a sajt szeletet és a felkarikázott fügét, két szelet kenyeret összeborítottam. A grill serpenyőt felhevítettem, beleraktam a megkent kenyereket, lefedve, lassú tűzön előbb az egyik, majd a másik felét sütöttem ropogósra. Lehet szendvics sütőben is, de a külső megvajazott rétegtől még finomabb a kenyér! Forrón tálaltam.
Guszta, biztosan nagyon finom! Fügét még így nem ettem, nem tudom elképzelni hogy milyen lehet az íze, de már magában a sajt ezzel a guszta kenyérrel is finom lehet!:)
VálaszTörlésMég sosem ettem fügét, nagyon finom lehet ez a szendvics, szeretem az ilyen reggeliket! :)) Most le is csúszna ez a kettő!
VálaszTörlésNagyon finomnak hangzik, az a megolvadt sajt, és a füge..., de én itt nálunkfele sehol sem látok fügét, pedig annyi jó fügés receptet olvastam mostanában.
VálaszTörlésBiztosan nagyon finom, a fügével pedig kivételesen finom lehet. Nyers fügét ettem, isteni, így a szendvicsben sajttal, nagyon jól harmonizálhatnak.
VálaszTörlésGuszta nagyon biztosan nagyon finom, ötletes!
VálaszTörlésNagyon étvágygerjesztőek ezek a szendvicsek:) A briet is meg a fügét is nagyon szeretem, de így együtt még nem próbáltam, isteni íze lehet.
VálaszTörlésTényleg nagyon étvágygerjesztő! Jöhetne :)
VálaszTörlésÉva, savanykás-édeskés az íze, jól kiegészítik egymást!
VálaszTörlésBarbi, a füge is, nagyon finom, szerintem! állítólag meg kell hámozni,de olyan puha volt, hogy azt is rajta hagytam, a szendvicsbe, nem is volt pluszba.
VálaszTörlésKati, én az Auchanba vettem!
VálaszTörlésMrita, valóban így van :)sülve is isteni :)
VálaszTörlésOttis, köszönöm az elismerést :)
VálaszTörléstrollanyu, nekem is első próbálkozásom volt, és jól sült el!
VálaszTörlésKreatív konyha, köszi:)
VálaszTörlésA friss füge, valahogy eddig kimaradt az életemből, de már több helyen is láttam, és szuper finomságok készültek belőle. A paninid is nagyon tetszik! Hétvégén meg is nézem a fügét a piacon. :)))
VálaszTörlésÉn először Horvátországba ette, ott volt egy nagy fa, hatalmas fügékkel. Amikor eljöttünk, a panzió tulajdonostól kaptunk egy nagy szatyorral,otthon, lekvárnak elkészítettem. Annak azért ott, más íze volt.
VálaszTörlésETTEM!!! bocsi
VálaszTörlésMost olvastam el a sok megjegyzést. Száritott fügét sokat ettem,illetve ebből készült édességeket. Van egy fügebokrom, de még kicsi, nem terem.Nemrég kaptunk többkilónyi finom édes fügét. Abból idén több üveg lekvárt főztem be, és kipróbáltam, hogy lekarikázva-szeletelve lefagyasztottam. Nagy adag salátával, balzsamecetes-mézes öntettel, grillezett sajttal-pirítóssal isteni a négybe vágott, rózsaszín belsejű füge......
VálaszTörlésBori, jó ötleteket adtál! Láttam Nálad a füge lekvárt:) Budapesten rendszeresen jártunk a Gellérthegyre a gyerekkel, ott is láttam, de soha nem értek be, zölden fonnyadtak szét. Reméljük a Tiéd idővel, majd terem és beérik!
VálaszTörlés