2010. október 27., szerda

Zöldséges rakott tészta


Évek óta a családom kedvence, oly annyira, hogy minimum egy hónapban egyszer elkészítem. Laktató és nagyon finom. Lehet más húsból vagy maradék pörkölttel dúsítani, nálunk többnyire sonka kerül bele.
  • 25 dkg. szarvacska, vagy penne tészta
  • 1/2 kg. vegyes zöldség, lehet fagyasztott is.
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg. gépsonka
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 1csokor petrezselyemzöld
  • só, bors.
  • reszeltsajt a tetejére.
A tésztát kifőzöm, leszűröm. A hagymát apróra vágom, megdinsztelem, rádobom a kockára vágott zöldségeket, sózom, borsózom, fedő alatt puhára párolom.


A tojásokat szétválasztom,a sárgáját  vajjal és az aprított petrezselyemzölddel összekeverem, majd hozzáadom a kifőtt tésztát, a csíkokra vágott sonkát és a már kihűlt zöldséget.  Egy tűzálló tálat kikenek, megszórom egy kevés zsemlemorzsával , a tojásfehérjéből kemény habot verek egy csipet sóval, és  összekeverem a tésztás-zöldséggel óvatosan, hogy ne törjem nagyon össze.  A kikent tálba teszem, bőven megszórom reszelt sajttal, és szép pirosra megsütöm. Remélem ízleni fog!

2 megjegyzés:

  1. Egyszerűnek és finomnak tűnik, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg egyszerű, egy kis macera van csak vele,mert mindent előbb külön kell előkészíteni, de megéri!

    VálaszTörlés