Magyarul, karamell szószos puding. Sokáig azt hittem, ez a créme brullée de a kezembe került egy gyönyörű francia szakácskönyv, és abból megtudtam, a brulléhez a cukrot a tetején karamellizálják, a caramellnél pedig az edény alján.
Hozzávalók:
- 6 dl. tej
- 10 dkg. cukor + 10 dkg. olvasztani
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 egész tojás
A tejet felforraltam, addig a tojásokat habosra kevertem a cukorral és a vaníliával, (a legjobb az eredeti vanília rúd, de akkor a tejbe dobjuk), a forró tejet lassan hozzáadtam. A másik 10 dkg. cukrot, világosra pirítottam és a már előkészített tűzálló edénykék aljára simítottam. Ha már egy picit megkötött, rákanalaztam a tejes-tojásos keveréket. Lehet egy nagy tálba is készíteni. Tepsire rendezgettem, és meleg vízzel felöntöttem, hogy az edényt félig ellepje. 150 fokos sütőbe kb. 50 percig sütöttem. Amikor elkészült, kivettem a tepsiből, és hagytam hűlni, 2 óra után, kiborítottam tányérra, a szószt rákanalaztam.
A kedvencem!
VálaszTörlésMilyen régen készítettem, pedig nagyon szeretem:))
VálaszTörlésMi is már rég ettük.
VálaszTörlésEgy jó ideje nekünk is a kedvencünk:)
VálaszTörlésNagyon bevált nálam ez a recepted! Könnyű elkészíteni és nagyon finom.Megyek is, mert egy duplát kell csinálnom!:-)))
VálaszTörlésNorono, nagyon örülök, hogy elnyerte tetszésedet!:-)
VálaszTörlés