2010. október 23., szombat

Créme caramell


Magyarul, karamell szószos puding. Sokáig azt hittem, ez a créme brullée de a kezembe került egy gyönyörű francia szakácskönyv, és abból megtudtam, a brulléhez a cukrot a tetején karamellizálják, a caramellnél pedig az edény alján. 

Hozzávalók:
  • 6 dl. tej
  • 10 dkg. cukor + 10 dkg. olvasztani
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 egész tojás

A tejet felforraltam, addig a tojásokat habosra kevertem a cukorral és a vaníliával, (a legjobb az eredeti vanília rúd, de akkor a tejbe dobjuk), a forró tejet lassan hozzáadtam. A másik 10 dkg. cukrot, világosra pirítottam és a már előkészített tűzálló edénykék aljára simítottam. Ha már egy picit megkötött, rákanalaztam a tejes-tojásos keveréket. Lehet egy nagy tálba is készíteni. Tepsire rendezgettem, és meleg vízzel felöntöttem, hogy az edényt félig ellepje. 150 fokos sütőbe kb. 50 percig sütöttem. Amikor elkészült, kivettem a tepsiből, és hagytam hűlni, 2 óra után, kiborítottam tányérra,  a szószt rákanalaztam.

6 megjegyzés:

  1. Milyen régen készítettem, pedig nagyon szeretem:))

    VálaszTörlés
  2. Egy jó ideje nekünk is a kedvencünk:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon bevált nálam ez a recepted! Könnyű elkészíteni és nagyon finom.Megyek is, mert egy duplát kell csinálnom!:-)))

    VálaszTörlés
  4. Norono, nagyon örülök, hogy elnyerte tetszésedet!:-)

    VálaszTörlés