Évek óta a családom kedvence, oly annyira, hogy minimum egy hónapban egyszer elkészítem. Laktató és nagyon finom. Lehet más húsból vagy maradék pörkölttel dúsítani, nálunk többnyire sonka kerül bele.
- 25 dkg. szarvacska, vagy penne tészta
- 1/2 kg. vegyes zöldség, lehet fagyasztott is.
- 1 fej hagyma
- 20 dkg. gépsonka
- 3 tojás
- 1 evőkanál vaj
- 1csokor petrezselyemzöld
- só, bors.
- reszeltsajt a tetejére.
A tojásokat szétválasztom,a sárgáját vajjal és az aprított petrezselyemzölddel összekeverem, majd hozzáadom a kifőtt tésztát, a csíkokra vágott sonkát és a már kihűlt zöldséget. Egy tűzálló tálat kikenek, megszórom egy kevés zsemlemorzsával , a tojásfehérjéből kemény habot verek egy csipet sóval, és összekeverem a tésztás-zöldséggel óvatosan, hogy ne törjem nagyon össze. A kikent tálba teszem, bőven megszórom reszelt sajttal, és szép pirosra megsütöm. Remélem ízleni fog!
Egyszerűnek és finomnak tűnik, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésTényleg egyszerű, egy kis macera van csak vele,mert mindent előbb külön kell előkészíteni, de megéri!
VálaszTörlés