Tálban-főttnek nevezte Édesanyám, és nagyon szerettük ha ezt készítette. Persze a receptet nem tudtam, de mivel az Ő volt szakácskönyve hozzám került, pár éve lapozgatva, megtaláltam. Azóta már az én családom kedvenc csemegéje is. Hasonló a máglyarakáshoz, csak nincs benne alma, habár előfordult, hogy ez is belekerült, de csináltam már, mazsolás, vaníliás tehéntúróval is. A suli kifli, és a tej rendszeresen itthon köt ki, erre is tökéletes alapanyag. Legközelebb más receptet is mutatok kifliből!
Hozzávalók:
- 4 kifli
- 10 dkg. vaj
- 4 dl. tej
- 3 tojás
- 2 evőkanál cukor
- barack levár, szilva vagy bármilyen más.
Édesanyám is pont így készítette!
VálaszTörlésSzerintem nagyon finom!
A fotó nagyon jó, ínycsiklandó látvány. Üdv: Júlia
Szerintem,a fotó nem annyira jó,de a kifli isteni! :)
TörlésMajd mi is kipróbáljuk.
VálaszTörlésPont így készítette édesanyám is, én is így készítem. Főleg húsvét vagy karácsony után, akkor maradék kalácsból. Ha a lányomék itt vannak akkor fekete csoki darabkákat is teszek a kifli/kalács darabok közé.
VálaszTörlésMazsolaval,es cukros daralt makkal is finom.Kokuszreszelekes,mazsolas,etcsoki darabokkal egy masik variacio.
VálaszTörlés