2011. február 28., hétfő

Áfonyaleves füstölthússal


Már írtam máskor is, hogy nálunk nincs ebéd leves nélkül. Ez a leves annyira ízlett mindhármunknak, hogy bánom nem főztem nagyobb fazékkal. Mivel még van lefagyasztva áfonyám, biztos még lesz a menün. 
A finoman füstölt íz, a savanykás áfonya ízével, mennyei ízkavalkád!

Hozzávalók:
  • 1 kg. füstölt hús (nálam most csülök)
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 cikk fokhagyma
  • 2 marék áfonya
  • 1 tojás
  • 2 dl. tejföl.
Pofon egyszerű, a hússal úgy bánok el, mint a tárkonyos levesemnél, addig a fázisig, hogy ha megfőtt, leszűröm és apróra vágom. Lábosba szűröm a levét, visszarakom a hús darabkákat, és ha újra felfőtt, beledobom az áfonyát, de ezzel már nem főzöm tovább. Tálalásnál,  a tejfölt összekeverem a tojássárgájával ebből kanalazok a tányérokba,erre a forró levest. Zöldpetrezselyemmel megszórom.

3 megjegyzés:

  1. Gyönyörű! Nagyon -nagyon szeretem a gyümölcsleveseket, hússal, hús nélkül, áfonyásat még sosem ettem, de következik, komolyan mondom megéheztem a látvány után.

    VálaszTörlés
  2. Köszi! nagyon jólesik, ha valaki ilyen szépeket ír nekem :)

    VálaszTörlés
  3. Hűűű,de izgalmas! Ezt igazán megkóstolnám!

    VálaszTörlés