Valami könnyű, gyors és laktatóra vágytam. Volt itthon egy nagy fej zeller, kipaníroztam és ez sült ki belőle.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej zeller
- 1 tojás
- liszt, zsemlemorzsa+ 2 evőkanál szezámmag a panírhoz.
- só, cukor
- olaj a sütéshez
- 2dl. majonéz
- 1 dl. tejföl
- 1 evőkanál kapribogyó
- pár csepp citromlé.
A zellert megpucoltam, és ujjnyi hasábokra vágtam. Feltettem főni, annyi vízben, hogy éppen ellepje, sóztam és egy teáskanál cukorral ízesítettem. Nem kell puhára főzni, inkább roppanósra, mert a panírozásnál széttörne. Leszűrtem, és hagytam egy picit hűlni, majd paníroztam. Liszt-tojás-prézli, amit előtte összekevertem a szezámmaggal. Bő forró olajban, szép pirosra sütöttem. A tartármártáshoz összekevertem a majonézt, tejföllel, citromlével, sóval, pici cukorral és a kapribogyóval. Párolt rizs passzol hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése