2011. február 4., péntek

Juhtúrós párnácskák


Nem csak a hétvégére ajánlom, jó kis sör vagy borkorcsolya, egyszerű és nagyszerű!

Tésztához:
  • 16 evőkanál liszt
  • 25 dkg. vaj 
  • 10 evőkanál hideg víz
  • 2 evőkanál ecet
  • só.
Töltelék:
  • 15 dkg. juhtúró
  • 1 egész tojás+ 1 a tetejére.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, amíg egy puha tésztát kapok. Ha az evőkanalad mérete eltér az enyémtől :), tehetsz még lisztet. Hideg helyen pihentetem 30 percet. A töltelékhez, összekeverem a túrót az egész tojással. A tésztát, lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, három ujjnyi csíkokra vágom, majd ezekből kockákat vágok. Minden kocka közepére halmozok a töltelékből, széleit lenyomkodom egy villával, a felvert tojással megkenem, sütőpapírral bélelt tepsire rakom, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése