2010. október 8., péntek

Kifli tálbanfőtt



Tálban-főttnek nevezte Édesanyám, és nagyon szerettük ha ezt készítette. Persze a receptet nem tudtam, de mivel az Ő volt szakácskönyve hozzám került, pár éve lapozgatva, megtaláltam. Azóta már az én családom kedvenc csemegéje is. Hasonló a máglyarakáshoz, csak nincs benne alma, habár előfordult, hogy ez is belekerült, de csináltam már, mazsolás, vaníliás tehéntúróval is. A suli kifli, és a tej rendszeresen itthon köt ki, erre is tökéletes alapanyag. Legközelebb más receptet is mutatok kifliből!


Hozzávalók:
  • 4 kifli
  • 10 dkg. vaj
  • 4 dl. tej
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • barack levár, szilva vagy bármilyen más.
  A kifliket felkarikázom. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját, 1 kanál cukorral habosra keverem, majd a forró tejjel feleresztem, és a kiflikre öntöm. A fehérjéből, 1 kanál cukorral kemény habot verek, óvatosan összeforgatom a tejes kiflikkel.  Tűzálló tálat, vastagon kivajazok, rakok egy sor kiflit, erre kerül egy nem túl vastag réteg lekvár, megint a kifli és folytatom a rétegezést amíg tart a hozzávalókból. A tetejére,  kis vaj darabokkal meghintem, majd forró sütőben szép pirosra sütöm. Ha elkészült, vaníliás porcukorral meghintem.

5 megjegyzés:

  1. Édesanyám is pont így készítette!
    Szerintem nagyon finom!
    A fotó nagyon jó, ínycsiklandó látvány. Üdv: Júlia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem,a fotó nem annyira jó,de a kifli isteni! :)

      Törlés
  2. Majd mi is kipróbáljuk.

    VálaszTörlés
  3. Pont így készítette édesanyám is, én is így készítem. Főleg húsvét vagy karácsony után, akkor maradék kalácsból. Ha a lányomék itt vannak akkor fekete csoki darabkákat is teszek a kifli/kalács darabok közé.

    VálaszTörlés
  4. Mazsolaval,es cukros daralt makkal is finom.Kokuszreszelekes,mazsolas,etcsoki darabokkal egy masik variacio.

    VálaszTörlés