Nagyon finom, könnyű és szervezetet erősítő leves. Bármennyire is meglepő, van benne sárgarépa és petrezselyem , de lesüllyedtek a leves aljára! Nem túl egyszerű levest fotózni, de nem adom fel, próbálkozom vele rendületlenül.
Hozzávalók:
- 1-1 sárgarépa, petrezselyem
- 5 cikk fokhagyma
- 1 hagyma
- 3 ek. tökmagolaj
- fél csokor petrezselyem
- só, bors, tökmag
- fél liter kefir.
A sárgarépát, a petrezselymet, és a hagymát megpucoltam, felkockáztam. Az olajat megforrósítottam, megpirítottam benne a hagymát és a zöldségeket, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, sóztam, borsóztam, felöntöttem 1-2 liter vízzel, hagytam puhára főni. Amikor megpuhult, hozzákevertem a kefirt, amikor újra felforrt, lehúztam a tűzről. A tetejét megszórtam tökmaggal és az aprított zöldpetrezselyemmel.
Ez eddig kimaradt az életemből, de nagyon szimpatikus. tetszik a recepted. :)
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésNekem tetszik nagyon:) A tökmagolaj egyébként is nagyon egészséges, többet kéne használnunk. Na meg a fokhagyma is, és én szeretem is:)
VálaszTörlésA tökmagolaj valóban nagyon hasznos, férfiaknak 40 fölött, kifejezetten ajánlják,mert a prosztatára van nagyon jó hatással!
TörlésFokhagymalevest mi is szoktunk főzni, tyúkhússal, szeretjük. Ebben a változatban is finom lehet:)
VálaszTörlésValóban tyúkhússal még finomabb, de ez most csak egy "lájtosabb" változat!
TörlésNagyon finom ez a leves, kipróbálom!
VálaszTörlésCsak ajánlani tudom !
TörlésNem főztem még fokhagyma levest. Biztos ízlene. A tökmag pedig egy plusz benne. Mostanában inkább a rántás nélküli leveseket szeretem jobban, pont most láttam Aledánál egy finom tavaszi levest...Éhes lettem!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbáld, enyhe fokhagyma íze van, nagyon finom! A rántásos leveseket én is mellőzöm mostanában.
TörlésJó ez a tavaszi lightos leves!
VálaszTörlés