2012. március 6., kedd

Tökmagos fokhagymaleves


Nagyon finom, könnyű és szervezetet erősítő leves. Bármennyire is meglepő, van benne sárgarépa és petrezselyem , de lesüllyedtek a leves aljára! Nem túl egyszerű levest fotózni, de nem adom fel, próbálkozom vele rendületlenül.

Hozzávalók:
  • 1-1 sárgarépa, petrezselyem 
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 3 ek. tökmagolaj
  • fél csokor petrezselyem
  • só, bors,  tökmag
  • fél liter kefir.
A sárgarépát, a petrezselymet, és a hagymát megpucoltam, felkockáztam. Az olajat megforrósítottam, megpirítottam benne a hagymát és a zöldségeket, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, sóztam, borsóztam, felöntöttem 1-2 liter vízzel, hagytam puhára főni. Amikor megpuhult, hozzákevertem a kefirt, amikor újra felforrt, lehúztam a tűzről. A tetejét megszórtam tökmaggal és az aprított zöldpetrezselyemmel. 


11 megjegyzés:

  1. Ez eddig kimaradt az életemből, de nagyon szimpatikus. tetszik a recepted. :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem tetszik nagyon:) A tökmagolaj egyébként is nagyon egészséges, többet kéne használnunk. Na meg a fokhagyma is, és én szeretem is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tökmagolaj valóban nagyon hasznos, férfiaknak 40 fölött, kifejezetten ajánlják,mert a prosztatára van nagyon jó hatással!

      Törlés
  3. Fokhagymalevest mi is szoktunk főzni, tyúkhússal, szeretjük. Ebben a változatban is finom lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban tyúkhússal még finomabb, de ez most csak egy "lájtosabb" változat!

      Törlés
  4. Nagyon finom ez a leves, kipróbálom!

    VálaszTörlés
  5. Nem főztem még fokhagyma levest. Biztos ízlene. A tökmag pedig egy plusz benne. Mostanában inkább a rántás nélküli leveseket szeretem jobban, pont most láttam Aledánál egy finom tavaszi levest...Éhes lettem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes kipróbáld, enyhe fokhagyma íze van, nagyon finom! A rántásos leveseket én is mellőzöm mostanában.

      Törlés
  6. Jó ez a tavaszi lightos leves!

    VálaszTörlés