2012. március 26., hétfő

Húsgombóc kapros karalábéval + újabb díj



Már egy hete nem írtam, de, ugye van ez így mással is, hogy közbejönnek dolgok, ami miatt hanyagoljuk a hobbinkat...de most itt vagyok, és egy nagyon finom tavaszi, receptet hoztam.
 Láttam  egy nagyon jópofa ötletet, és úgy gondoltam, ezentúl, én is alkalmazom a blogomon, ha valamilyen könyvből, újságból főzök, azt majd mindig idebiggyesztem. Köszi, az ötletet, Vicuska!

 A húsgombóchoz:
  • 40 dkg. darált marhahús (eredeti receptben pulykahús)
  • só, bors
  • 1 tojás
  • 3 ek. zsemlemorzsa.
Raguhoz:
  •  2 nagyobb(vagy 4 kicsi)  karalábé
  • reszelt szerecsendió, só, bors
  • csipetnyi cukor
  • 1 csokor friss kapor
  • 2 dl. főzőtejszín.
Főzéshez:
  • 5 dl. húsleves.
Először a húsgombócokat készítettem el. A húst, 1 csapott kiskanál sóval, borssal, tojással, zsemlemorzsával, alaposan összedolgoztam. Vizes kézzel apró gombócokat formáltam belőle. A húslevest felforraltam, majd ebbe feltettem főni a gombócokat. Közben, megpucoltam a karalábékat, kisujjnyi vastag csíkokra vágtam. A húslevesben fövő gombócokhoz adtam, reszelt szerecsendióval, sóval, borssal és cukorral ízesítettem, lefedve puhára főztem. A tejszínnel jól elkevertem, 2-3 percig még forraltam. Legvégül, az aprított kaporral megszórtam.

Príma Konyha magazin, 2011. május.


Végül, de nem utolsó sorban, újabb díjat kaptam a napokban, Évától, amit nagyon köszönök! 

Szabályok: 

  • Linkeld be annak a blogját akitől a díjat kaptad!
  • Tedd ki a díjat a blogra!
  • Add tovább olyan 4. blognak akinél szívesen kommentelsz!
  • Add még tovább 2 olyan  blognak ahol még nem vagy rendszeres olvasó!
  • Értesítsd egy kommentben a díjjal jutalmazottakat!
...és ugye, a szabályok azért vannak, hogy megszegjük, mivel azok, akiknél szívesen hagyok kommentet, már megkapták, vagy "szavakat, díjak helyett" tagjai, inkább nem adnám tovább, úgyis tudjuk  egymásról! 
Viszont, van 4 új tagom, azoknak adnám tovább, úgy is írhatnám, megfordítom a szabályt, azoknak adom, akiknél még nem hagytam kommentet :) Fogadjátok szeretettel!
  1. Erika
  2. Daisy
  3. Krisztina
  4. Vera.

19 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, hogy rám gondoltál :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!
    Kedves tőled, de sajnos nekem sosincs annyi időm, hogy folytassam az ilyen díj átadásokat.
    Régebben is elakadtak nálam ( is ) az ilyen ajándékok.
    Nem tiszteletlenségből nem folytatom, de ez már nem fér bele. Sok blogon nézelődök, olvasgatok, de nem írok, mert sok időt vesz el.
    Mégegyszer köszönöm, hogy rám gondoltál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit, szívesen adtam! Természetesen, tiszteletben tartom döntésedet!

      Törlés
  3. Guszta! Nagyon finom lehet , pont a mai napon gondolkodtam hogy már kéne csinálni töltött karalábét most van itt az ideje. Igaz kicsit még drága, de úgy sem veszek sokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt is még elég drága, habár én alkudoztam a piacon, így egész olcsón vettem.

      Törlés
  4. Nagyon érdekes recept, így még nem ettem karalábét. Láttam több blogon is, hogy így jelölik, hogy honnan van a recept, én is mindig odaírom, igaz nem így a végére, de hivatkozás mindig van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs nagy különbség, a töltött karalábé és e között, csak annyi, hogy ebben a formában sokkal hamarabb megfő, és nincs benne rizs! A hivatkozásokat, én is mindig megjelölöm, nekem, ez nagyon megtetszett, ezért alkalmazni is fogom!

      Törlés
  5. Nagyon köszönöm a díjat!:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon friss, tavaszi íze lehet, nekem nagyon tetszik. Sajnos itt nem használják a karalábét, nem is láttam még sehol. A díjhoz pedig gratulálok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a gratulációt! Ha lett volna levele azt is belevágtam volna, így még tavasziasabb lett volna, de majd legközelebb! Nekünk meg nem sétál szarvas a kertünkbe :)

      Törlés
  7. Nagyon szeretem a friss karalábét, vagy ahogy a kisebbik lányom hívta ovis korában- karaBélát :) Anno töltve ettük, vagy levesben. Ez egy szuper alternatíva! Szívesen, ha én voltam az ihletőd! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, köszi,Te! Mi is nagyon szeretjük minden formában!

      Törlés
  8. Bocsánat, éjjel figyelmetlen voltam, elfelejtettem gratulálni az újabb díjhoz :)

    VálaszTörlés
  9. Légy szíves gyere, nézz át a blogomba, szeretnélek egy Húsvétra készülő ételeket és édességeket ajánló játékba invitálni :)

    VálaszTörlés