2011. október 7., péntek

Hagymás csirkemáj, currys rizzsel


Igyekszem változatosan főzni, és fontosnak tartom, hogy néha májat is együnk, noha a gyermekem, nem hajlandó megenni!  Hol, sertés, de sűrűbben csirkemájat készítek. Nem értettem, hogy Magyarországon, miért erőltetik annyira, a máj-szív párosítást a vevőkre, mert  itt,de szerintem más országban, minden további nélkül vehető külön máj. Ha valaki ismeri ennek az okát, írja meg, kíváncsi lennék rá!

Hozzávalók:
  • 1 kg. csirkemáj
  • 3 fej hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3-4 ek. olívaolaj
  • majoránna, bors, só.
Rizshez:
  • 2 dl. rizs
  • 6 dl. víz
  • só, 1 mk. curry por
  • 1/2 csokor petrezselyem.

A megmosott rizst, először száraz serpenyőben, kissé rózsaszínűre pirítottam, megsóztam, felöntöttem vízzel, lefedve, nagyon lassan puhára főztem, legvégül megszórtam a curryvel és az aprított petrezselyemmel. 
A májakat kettévágtam, a hagymát, vékony karikákra. A felhevített olajon, üvegesre pároltam a hagymát, és a zúzott fokhagymát, enyhén megsóztam, hozzáadtam a májat, megszórtam majoránnával, borssal és lassú tűzön, puhára pároltam. Legvégül megsóztam,  rizzsel és savanyúsággal tálaltam.

9 megjegyzés:

  1. Egyik kedvenc ételem ez a párosítás. Nagyon gusztára sikeredett nálad.:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta és nagyon szeretjük mi is! Eddig valóban úgy árulták, de most meg én csodálkoztam hogy a szív hol maradt? Általában a szívet levesbe szoktam belefőzni és azt is szeretjük!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta lett, én is nagyon szeretem a májat mindenféle formában:) Elég ritkán eszünk, mert ugyan megeszik a gyerekeim, de nem rajonganak érte. Szerintem a szívet külön nem tudták eladni, vagy csak nagyon olcsón, így megkénytelenek megvenni az emberek.

    VálaszTörlés
  4. Mi is szeretjük a májat, külön nem nagyon szoktunk venni, de anyum mikor csirkét, tyúkot vág a májat, a vért, a szívet elkészítjük hagymás aperóléknak, imádjuk.

    VálaszTörlés
  5. Ezt muszály leírnom, ahányszor belépek hozzád, mindig megcsodálom a fejléced, nagyon szép.

    VálaszTörlés
  6. Aleda, köszi :) pedig elég sietősen készítettem!

    VálaszTörlés
  7. Éva, akkor jó hír! én is többnyire levesbe főztem.

    VálaszTörlés
  8. trollanyu, nálunk is a férjem és én esszük, mert a fiam borzong ha meglátja, kisbabaként pedig imádta!

    VálaszTörlés
  9. Kati, köszönöm, és örülök, hogy tetszik:) Hagymásan, de még tojással is nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés