2011. március 23., szerda

Saláta leves


Gyors, finom,  friss leves, a rohanó hétköznapokra, ahogy én készítem.

Hozzávalók:
  • 2 fej saláta
  • 5 dkg. vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2-3 cikk fokhagyma
  • só, pici almaecet
  • 1 csokor friss kapor
  • 2 tojás.
A salátákat leveleire szedem, folyó víz alatt alaposan lemosom, kisebb darabkákra tépkedem.  A felolvasztott vajon  megfuttatom a lisztet és a zúzott fokhagymát, felöntöm  1 és 1/5 liter vízzel, sózom, hagyom felforrni. Ha már forr, beledobom a salátát, ezzel is főzöm kb. 10 percig, eközben a tojásokat felverem, sózom, borsózom, forró teflonba öntöm, és lassú tűzön lefedve megsütöm mindkét oldalát. A kész tojáslepényt kis kockákra vágom, hozzáadom a leveshez, ízesítem egy kevés ecettel, lehúzom a tűzről ekkor adom hozzá az  aprított friss kaprot.

5 megjegyzés:

  1. Kedves Márti
    Régi szép emlékeket idéztettél fel bennem, Saláta leveseddel. Gyerek voltam, mikor utoljára ettem ilyet. A „régiek” nagyon tudtak főzni. És érdekes, hogy csupa egyszerű étel szerepelt repertoárjukba. Kérlek, nézz be hozzám, mert egy kis „ajándékot” szeretnék átadni neked. http://usubufood.blogspot.com/2011/03/dijak-es-teli-alom.html

    VálaszTörlés
  2. Foodafok, köszönöm a díjat! ennél a leves bejegyzésemnél, ma még hezitáltam, hogy feltegyem - vagy ne, de mivel kipróbált receptekről szól a blogom, megtettem, és örülök, mert hozzájárultam a szép emlékeid felidézésében! :-)

    VálaszTörlés
  3. Végre valaki leírta a receptet. Már ezer éve szeretném kipróbálni!

    VálaszTörlés
  4. Ildi, már a második jelzés arra, hogy jó döntés volt feltenni! és azt nem is írtam, hogy a tojás lepény megbolondítható egy kis pirított szalonnával is.

    VálaszTörlés
  5. Mártika had adjam neked ezt a pontot az "Egy jó szó" játékban!

    Read more: http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html#ixzz1He2ufsQ5

    (és ennek köze nincs a tőled kapott díjhoz, egyszerűen, azért kapod, mert megérdemled)

    VálaszTörlés