Vendégvárónak készült! Nagyon finom, és laktató. Sokat törtem a fejemet, mit is süssek, mindamellett, hogy még egy tortát is kéne süssek, holnap Nagybátyám szülinapjára vagyunk hivatalosak, aztán erre esett a választásom. Már a tavaszias, ízeket csempésztem bele, akár Húsvétra is megsüthető majd.
Hozzávalók:
- 1/2 kg. liszt
- 2 dkg. élesztő
- 4 kanál langyos tej
- 2 tojás+ 1 lekenni
- 6 kanál tejföl
- 6 kanál olaj
- só.
Töltelék:
- 1 cs újhagyma
- 20 dkg. reszel sajt
- 15 dkg. füstölt sonka.
Az élesztőt a langyos tejjel és egy csipetnyi cukorral felfuttattam. Tálban összegyúrtam a lisztet, 2 tojással, sóval, a tejföllel, az olajjal és a felfutott élesztővel. Jól összegyúrtam, meleg helyen hagytam a duplájára kelni. Ezalatt elkészítettem a tölteléket; az újhagymát apróra vágtam, a sonkát úgyszintén, a sajtot lereszeltem, ennek csak a háromnegyedét kevertem a töltelékbe, a többivel a végén megszórtam. Alaposan összekevertem.
Tavasz a szemeimnek! |
A tésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtottam,egyenletes kockákat vágtam belőle, majd mindegyik közepére halmoztam a töltelékből, a négy sarkát átlósan összefogtam, kikent tepsibe sorakoztattam, felvert tojással lekentem, megszórtam tökmaggal, és a maradék reszelt sajttal, 180 fokon kb. 30 percig szép pirosra sütöttem.
Nyami! Ezt is ki kell próbálnom. :)
VálaszTörlés