A hétvégi ebédünket szeretném megosztani. A hagyományos rántott húst most háttérbe szorítanám, ellenben a körítésnek készült, aszalt szilvás lila káposztás krémet emelném ki, ami nagyon finom és különleges. Bármilyen hús mellé elkészíthető, nem bonyolult, látványnak káprázat...
Hozzávalók:
- 15 dkg. aszaltszilva
- 75 dkg. lilakáposzta
- 1 fej hagyma
- 15 dkg.vaj
- 1 nagy alma
- só, bors, cukor, almaecet.
A csíkokra vágott, vagy lereszelt lilakáposztát, almát és a felaprított hagymát, vajon megpároltam, közben sóztam, borsóztam. Amikor már megpuhult, meghintettem egy-egy evőkanál cukorral és almaecettel, hozzáadtam az aszaltszilvát, botmixerrel krémesre kevertem. Kávéscsészéket hideg vízzel kiöblítettem, szorosan megtöltöttem a krémmel, ezáltal szépen kiborítható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése