Mivel a mi családunkban fontos szerepet játszik a leves, ritkán van az, hogy ebédre nem kerül asztalra. Nagyon csodálkozom, amikor hallom másoktól, hogy nem szeretik a levest, de ahány ház, annyi szokás! Ilyenkor télen is, szívesen készítek zöldség levest, főleg ezzel a recepttel, mert gyors és tápláló. Dúsíthatjuk borsóval, gombával, ami éppen akad otthon, de főzhetünk bele bármilyen csontot, így még finomabb, csak akkor tovább tart a főzési ideje.
Hozzávalók:
- 4 sárgarépa
- 2 petrezselyem gyökér
- 1 kis hagyma
- 1 kis zeller gumó
- 1 csokor petrezselyemzöld.
- só, bors.
Grízgaluskához:
- 1 db. tojás
- 4 evőkanál búzadara.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése