Itt most nem is a halé a főszerep, én speciel ponty szeletet sütöttem, hanem a különleges hozzá tálalt körítés. Érdemes kipróbálni, igazi páros így együtt!
Hozzávalók:
- tetszés szerinti halszeletek
- olívaolaj
- 1 lime leve
- só
- fél csomag spagetti (25 dkg.)
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 1 ek. olívaolaj
- 1 kis doboz tejföl
- a lime reszelt héja
- só, őrölt fehérbors.
A petrezselymet felaprítottam, és a felforrósított olajon megfuttattam. A spagettit bő, lobogó sós vízben kifőztem, még forrón a petrezselymes-olívaolajon átforgattam, hozzákevertem a tejfölt, sóztam borsóztam, a lime héját ráreszeltem és még pár percre átforrósítottam, a hallal tálaltam, amit citromlével meglocsoltam.
Tökéletes, lenne nekem:) Úgyis éppen kihagytam a vacsorát, nem árt egy kicsit ha soványabbra veszem a figurát. a zöld citromos tészta az egyik kedvencem:) Szép hétvégét kívánok nektek:)
VálaszTörlésKöszönöm :)nektek is!
TörlésMég nem ettem ilyen tésztát, de szerintem szeretném:) Kinéztem már egy citromszószos tésztát viszont lazaccal:)
VálaszTörlésSzerintem is, már ismerve az ízlésedet :) ja,a lazacot én is szeretem, csak az árát nem!
TörlésDe jól néz ki ez a halacska! Persze a tészta is jöhet mellé:-)
VálaszTörlésÉn minden halat szeretek, így a már unalmas körítést lecserélve, még izgalmasabb fogás.
TörlésKösz, Márti! Mintha csak nekem tetted volna fel! Holnap ez lesz az ebéd.:) Biztos fincsi!
VálaszTörlésNagyon szívesen :)durum tésztával, még a diétába is megállja a helyét!
Törlés