2013. január 30., szerda

Keleti ropogós csirkefalatok



Arról már beszámoltam, hogy az új lakásban elég döcögősen indult be a konyhai élet, ugyanis, a konyhám, majd 1 hónapig készült, de nem panaszkodom, sőt, nagyon hálás vagyok régi gyermekkori barátomnak (remélem olvassa!) szuper konyhát csinált nekem! 
 Nem rajongtam a keleti konyháért, aztán a férjem rávett, kóstoljam meg , és bejött! Akkoriba, kaptunk rá, a közelünkbe lévő kínai étteremre, és többek közt,  ezekre a finom omlós falatkákra, amit az óta sem ettünk. Persze, nem én lennék, ha nem akarnám előállítani saját magam. Szuperül sikerült!

Hozzávalók:
  • 1 csirkemell
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 tk. gyömbér
  • 3 ek. méz
  • 2 ek. ketchup
  • 1 tk. rizsecet (ez enyhébb, mint a mi megszokott ételecetünk)
  • jéghideg víz
  • 3 ek. étkezési keményítő
  • 2 ek. liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 2-3 ek. szezámmag
  • olaj a sütéshez.
A  felkockázott húst, egy zacskóba tettem, meglocsoltam szójaszósszal, hozzáadtam a gyömbért (én frisset használtam) kicsit megsóztam, szorosan lezártam a zacskó száját, és hagytam állni fél órát. Ez a művelet elhagyható, de kár lenne, mert a csirkemellnek jót tesz, ha megízesítjük egy kicsit.
A mézet, ketchupot és az ecetet  felforrósítottam.
A keményítőt, a liszttel és a sütőporral átszitáltam, hozzáadtam a hideg vizet, annyit, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen (kb. 150 ml.) A lecsöpögtetett, bepácolt húsokat egyenként belemártogattam, és bő forró olajban mindkét oldalukat megsütöttem. Leitattam róluk az olajat és még forrón beleforgattam a mézes szószba, majd meghintettem szezámmaggal. Párolt rizzsel és bébirépával tálaltam.

10 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon finom lehet! Annyira guszta! De szívesen megkóstolnám! Talán egyszer nekem is hoztak a gyerekek kínai kaját és nekem nagyon ízlett olyan édeskés csípős volt és azt szeretem!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztán tálaltad, én is szerettem kínaiba járni itt, az ananászos csirkéjük nagyon ízlett:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, arra is tettem már kísérletet itt; http://martyhobby.blogspot.hu/2011/12/ananaszos-csirke.html

      Törlés
  3. Bár idegenkedem a kínai ételtől és a szójától, itt nálad nagyon gusztusosan néz ki! Tőled el is fogadnám.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ez biztosan ízlene, amennyiben kihagyod a szóját! Érdekes, mert én is pont ezt nem szerettem benne, ma is csak óvatosan használom. Az előző munkahelyemen sűrűn rendeltek a lányok valamilyen tésztát, még borzongtam ha megéreztem a szagát,talán azt most sem enném meg!

      Törlés
  4. Kizárólag csak ezt az ételt eszem meg, ha kínai étterembe megyek. Nagyon szeretem!
    Nagyon tetszik, ahogy elkészítetted!!

    VálaszTörlés