2013. január 30., szerda

Keleti ropogós csirkefalatok



Arról már beszámoltam, hogy az új lakásban elég döcögősen indult be a konyhai élet, ugyanis, a konyhám, majd 1 hónapig készült, de nem panaszkodom, sőt, nagyon hálás vagyok régi gyermekkori barátomnak (remélem olvassa!) szuper konyhát csinált nekem! 
 Nem rajongtam a keleti konyháért, aztán a férjem rávett, kóstoljam meg , és bejött! Akkoriba, kaptunk rá, a közelünkbe lévő kínai étteremre, és többek közt,  ezekre a finom omlós falatkákra, amit az óta sem ettünk. Persze, nem én lennék, ha nem akarnám előállítani saját magam. Szuperül sikerült!

Hozzávalók:
  • 1 csirkemell
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 tk. gyömbér
  • 3 ek. méz
  • 2 ek. ketchup
  • 1 tk. rizsecet (ez enyhébb, mint a mi megszokott ételecetünk)
  • jéghideg víz
  • 3 ek. étkezési keményítő
  • 2 ek. liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 2-3 ek. szezámmag
  • olaj a sütéshez.
A  felkockázott húst, egy zacskóba tettem, meglocsoltam szójaszósszal, hozzáadtam a gyömbért (én frisset használtam) kicsit megsóztam, szorosan lezártam a zacskó száját, és hagytam állni fél órát. Ez a művelet elhagyható, de kár lenne, mert a csirkemellnek jót tesz, ha megízesítjük egy kicsit.
A mézet, ketchupot és az ecetet  felforrósítottam.
A keményítőt, a liszttel és a sütőporral átszitáltam, hozzáadtam a hideg vizet, annyit, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen (kb. 150 ml.) A lecsöpögtetett, bepácolt húsokat egyenként belemártogattam, és bő forró olajban mindkét oldalukat megsütöttem. Leitattam róluk az olajat és még forrón beleforgattam a mézes szószba, majd meghintettem szezámmaggal. Párolt rizzsel és bébirépával tálaltam.

10 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon finom lehet! Annyira guszta! De szívesen megkóstolnám! Talán egyszer nekem is hoztak a gyerekek kínai kaját és nekem nagyon ízlett olyan édeskés csípős volt és azt szeretem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom ropogós, érdemes megkóstolni!

      Törlés
  2. Nagyon gusztán tálaltad, én is szerettem kínaiba járni itt, az ananászos csirkéjük nagyon ízlett:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, arra is tettem már kísérletet itt; http://martyhobby.blogspot.hu/2011/12/ananaszos-csirke.html

      Törlés
  3. Bár idegenkedem a kínai ételtől és a szójától, itt nálad nagyon gusztusosan néz ki! Tőled el is fogadnám.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ez biztosan ízlene, amennyiben kihagyod a szóját! Érdekes, mert én is pont ezt nem szerettem benne, ma is csak óvatosan használom. Az előző munkahelyemen sűrűn rendeltek a lányok valamilyen tésztát, még borzongtam ha megéreztem a szagát,talán azt most sem enném meg!

      Törlés
  4. Kizárólag csak ezt az ételt eszem meg, ha kínai étterembe megyek. Nagyon szeretem!
    Nagyon tetszik, ahogy elkészítetted!!

    VálaszTörlés