Arról már beszámoltam, hogy az új lakásban elég döcögősen indult be a konyhai élet, ugyanis, a konyhám, majd 1 hónapig készült, de nem panaszkodom, sőt, nagyon hálás vagyok régi gyermekkori barátomnak (remélem olvassa!) szuper konyhát csinált nekem!
Nem rajongtam a keleti konyháért, aztán a férjem rávett, kóstoljam meg , és bejött! Akkoriba, kaptunk rá, a közelünkbe lévő kínai étteremre, és többek közt, ezekre a finom omlós falatkákra, amit az óta sem ettünk. Persze, nem én lennék, ha nem akarnám előállítani saját magam. Szuperül sikerült!
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 2 ek. szójaszósz
- 1 tk. gyömbér
- 3 ek. méz
- 2 ek. ketchup
- 1 tk. rizsecet (ez enyhébb, mint a mi megszokott ételecetünk)
- jéghideg víz
- 3 ek. étkezési keményítő
- 2 ek. liszt
- 1 kk. sütőpor
- 2-3 ek. szezámmag
- olaj a sütéshez.
A mézet, ketchupot és az ecetet felforrósítottam.
A keményítőt, a liszttel és a sütőporral átszitáltam, hozzáadtam a hideg vizet, annyit, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen (kb. 150 ml.) A lecsöpögtetett, bepácolt húsokat egyenként belemártogattam, és bő forró olajban mindkét oldalukat megsütöttem. Leitattam róluk az olajat és még forrón beleforgattam a mézes szószba, majd meghintettem szezámmaggal. Párolt rizzsel és bébirépával tálaltam.
Hát ez nagyon finom lehet! Annyira guszta! De szívesen megkóstolnám! Talán egyszer nekem is hoztak a gyerekek kínai kaját és nekem nagyon ízlett olyan édeskés csípős volt és azt szeretem!
VálaszTörlésNagyon finom ropogós, érdemes megkóstolni!
TörlésNagyon gusztán tálaltad, én is szerettem kínaiba járni itt, az ananászos csirkéjük nagyon ízlett:)
VálaszTörlésIgen, arra is tettem már kísérletet itt; http://martyhobby.blogspot.hu/2011/12/ananaszos-csirke.html
TörlésBár idegenkedem a kínai ételtől és a szójától, itt nálad nagyon gusztusosan néz ki! Tőled el is fogadnám.... :)
VálaszTörlésAkkor ez biztosan ízlene, amennyiben kihagyod a szóját! Érdekes, mert én is pont ezt nem szerettem benne, ma is csak óvatosan használom. Az előző munkahelyemen sűrűn rendeltek a lányok valamilyen tésztát, még borzongtam ha megéreztem a szagát,talán azt most sem enném meg!
TörlésFincsi!
VálaszTörlésIgen :)
TörlésKizárólag csak ezt az ételt eszem meg, ha kínai étterembe megyek. Nagyon szeretem!
VálaszTörlésNagyon tetszik, ahogy elkészítetted!!
Köszi!
Törlés