Már gondoltam arra, hogy készítek egy címkét az otthonról hozott recepteknek is, igazán méltó lenne!
A hústekercs, kapormártással is, éppen az Anyukám kedvenc receptkönyvéből való, kisebb módosítással.
Hasonló, zöldséges egybe húst készítettem már itt, akkor, pulykából, most disznóhúsból, (szerintem, más hússal is elkészíthető) és felhasználtam hozzá, minden maradékot, ami a hűtőbe volt. Nem tévedés, nincs benne sem fokhagyma sem pirospaprika, viszont van a tetején szép rács!
Hozzávalók:
- fél kg. sertéscomb
- 1 zsemle
- 1 fej hagyma
- 1 tojás
- arasznyi póréhagyma
- 4 gomba
- 1 szál sárgarépa
- egy csokor petrezselyem
- só, őrölt fehérbors, kakukkfű
- 20 dkg. szeletelt bacon.
- 1 ek vaj
- 1 ek. liszt
- 1,5 dl. víz
- pár csepp tárkonyecet
- csipetnyi cukor és só
- 1 tk. kapor
- 2 ek. tejföl.
A bacon szeletekből, rácsot készítettem, (valamikor volt egy mini szövőszékem, most hasznát vettem a szövés tudásomnak :)) a húst a közepébe ültettem, ráhajtottam a lelógó részeket, és sütőpapírral kibélelt tepsire átfordítottam. Itt vannak a fázisfotók,
200 fokon, 35-40 percig pirosra sütöttem. A mártást, az utolsó pillanatba kell elkészíteni. A felolvasztott vajra rászórtam a lisztet, hagytam, amíg elkezdett pezsegni, felöntöttem a vízzel, ecettel ízesítettem, beleszórtam a kaprot, cukrot, sót, pár percig hagytam forrni, majd levettem a tűzről és elkevertem benne a tejfölt. Krumplipürével ettük.
Nagyon ötletes és guszta!Nagyon finom lehet hogy még a szalonnának az íze is belesül.
VálaszTörlésJaj,és ezt még nem is írtam, hogy milyen finom a szalonnától! köszi :)
TörlésNem tudok szőni, úgyhogy nekem a rács gondot okozna, lehet, hogy csak szépen sorban beborítanám szalonnaszeletekkel! :) Nagyon tetszik, igazán finom lehet, a mártással és körettel együtt tökéletes fogás! :)
VálaszTörlésÓ, nem olyan bonyolult! egyszer fölé,a másiknál alá kerül,de előtte függőlegesen kiteríted a kívánt "szálakat". Ugye megpróbálod? :)
TörlésMost bogarat ültettél a fülembe, a végén még tényleg megpróbálom! :)
TörlésHa "egybefasírtot" készítek, akkor a tetejére bacon szeleteket szoktam tenni, hosszába-keresztbe. Nagyon mutatós a rácsozott husid, biztosan finom is!!! :)
VálaszTörlésÚgy is lehet!
TörlésNagyon szép lett, milyen jól néz ki a rácsos bacon:) A kaprot nagyon szeretem, imádnám így, ahogy van:)
VálaszTörlésKöszi! Nálatok kapható kapor?
TörlésA kapormártás nagyon felcsigázott, még nem kóstoltam. Az egybefasírtot igen, de ilyen szépet még azt sem:-)
VálaszTörlésNagyon finom,ki kell próbálni:)
TörlésFincsi és nagyon klassz ez a "csomagolás"! :P
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésEz igen:) Nagyon guszta:)
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésREMEK!! Ünnepi hangulatot teremt. Gyönyörű! Csodás a tálalás. Nem sok, pont amennyi kell.
VálaszTörlésNa,azért a fiúk még kaptak hozzá + 2 adag krumplit!
TörlésIrtó ötletes ez a rácsozás, és nagyon finomnak tűnik! Sorba kéne raknom, azt a sok mindent amit kinéztem már Tőled! :)
VálaszTörlés