2013. január 4., péntek

Csülökleves gersilvel


Megint előkaptam a főzős újságaimat, itt találtam rá erre a fantasztikus levesre. Jó tartalmas, és tetszett a gersli- zöldség párosítása.

Hozzávalók:
  • 1 db. füstölt csülök
  • 1 hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 sárgarépa
  • 2 petrezselyem
  • 1 zeller
  • fél kelkáposzta
  • egy maréknyi gersli (árpakása, árpagyöngy ki-hogy ismeri)
  • só, bors, babérlevél.
A csülköt, sóval, egész borssal,  babérlevéllel, hagymával, fokhagymával,  a kuktába, feltettem főni. Ezt a módszert nem csak azért alkalmazom, mert meggyorsítom a főzést, hanem, mert a már megfőtt húst mindig kicsontozom, és eltávolítom a kövérséget. Miután ez megtörtént, a feldarabolt húst visszatettem a főző lébe, hozzáadtam az előzőleg megmosott, felkockázott, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert. Amikor újból felforrt, hozzáadtam az ugyan csak kockákra vágott kelkáposztát, és a gerslit. Lefedve, lassú tűzön, készre főztem. Ha szükséges, még utána sózható.  

13 megjegyzés:

  1. Jó tartalmas leves.Szeretem a gerstilt.A töltött káposztát már csak azzal készítem.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehetett! Töltött káposztába szoktam gerslit tenni mi nagyon szeretjük. Nagyon ízletes lehetett így bezöldségelve is főleg a csülökkel!

    VálaszTörlés
  3. Jó kis laktató leves, nagyon finom lehet. Nem szoktam gerslit készíteni, de ettem már, s nagyon finom. BÚÉK és szép hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm,Nektek is! Nem kapható Norvégiába?

      Törlés
  4. Merci, Merci, Marti, La Multi Ani si la voi!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta, tartalmas leves, jó lehet gerslivel is! :)

    VálaszTörlés
  6. Finom, én ezt úgy készítem Fűszeres Eszter után szabadon, hogy gerslileves füstölt hússal, imádom nagyon:-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt a verziót(F.E!) nem ismerem,de utána nézek,köszi,bár ez is füstölttel van!

      Törlés
  7. Gazdag, kiadós leves. Biztos nagyon finom lehet, tele van sok-sok zöldséggel. :)

    VálaszTörlés