2013. január 17., csütörtök

Citromos csirkemáj saláta


Ki ne enne, ebben a hidegben egy finom és laktató meleg salátát? Esetleg, aki nem szereti a májat! 
Megint játszadoztam az ízekkel, aminek a végeredménye ez a páratlanul finom saláta.  Még egy remek meleg saláta variációmat  itt olvashatjátok.
 

Hozzávalók:
  • ½ kg. csirkemáj
  •  1 citrom
  •  2-3 ek. olívaolaj
  •  2 cikk fokhagyma 
  •  só, bors 
  • 1 dl. félszáraz fehérbor
  •  1 fej jégsaláta.
A felkarikázott fokhagymát kissé megpirítottam a felforrósított olajban, majd hozzáadtam a megpucolt májat, ezt is pirítottam még egy keveset, majd hozzáadtam a sót, borsot, a felkarikázott citromot és a bort. Lassan addig főztem, amíg a bor felére csökkent. Tálba tépkedtem a megmosott salátaleveleket, ráborítottam a májat, összeforgattam őket, még meglocsoltam pár csepp olívaolajjal, és azon nyomban, pirítóssal tálalva ehető!
Jó étvágyat! 


12 megjegyzés:

  1. Reggel, délben, este..... Gratulálok, nagyon finom lehet.

    VálaszTörlés
  2. Ezt én is nagyon szívesen akár most is megenném! Guszta !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök,hogy ilyen sok embernek tetszik! mivel ez az adag csak kettőnknek készült (Ádám nem eszi a májat!)ez az adag nektek is elfogy.

      Törlés
  3. Én is szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  4. Hú de izgin hangzik! Biztos nagyon fini!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon izgalmas kombináció, tetszik:) Ritkán készítek májat, mert a gyerekek nem szeretik, pedig a csirkemáj főleg nagyon finom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vajon miért nem szeretik? Igen, nálunk sem eszi a gyerek,(a májkrémet viszont szereti) de mi a párommal nagyon, így sűrűn készítek magunknak.

      Törlés
  6. Nagyon szeretem a salátákat is és a májat is, úgyhogy nálam nyerő párosítás, kipróbálós! :)

    VálaszTörlés