2012. június 23., szombat

Meggyfagylalt


Ennek a fagyinak nagyon megtetszett a technikája, ugyanis, a magját is felhasználjuk, nagyon finom! A meggyszemeket, direkt darabosabbra hagytam, de aki akarja, kövesse a receptben leírtakat.

Hozzávalók:
  • 80 dkg. meggy
  • 4 dl. tej (lehetőleg házi, így még finomabb!)
  • 15 dkg. cukor.
A megmosott meggyet, már korábban közölt módon, kimagoztam, kissé összetörtem,(de aki úgy szeretné, turmixolja és passzírozza át).
A magokat mozsárba összetörtem,  zacskóba téve, egy klopfolóval is összetörhető, felöntöttem a tejjel, beleszórtam a cukrot, és lassú tűzön,  10 percig főztem,  hagytam kissé kihűlni, majd átszűrtem. Amikor már teljesen kihűlt, összekevertem a meggyel, dobozba öntöttem, és lefagyasztottam. Minimum 3-4 óra múlva fogyasztható. Nem túl édes, kellemesen savanykás, kánikulában Isteni fagyi!

Tipp: aki tart a kukacoktól, a magozás után, áztassa a gyümölcsöt pár percig hidegvízbe, így a kukacok feljönnek a víz tetejére, és könnyen eltávolíthatók!




9 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet :) ....nálam most csak egy zacskós, gyors Tiramisu fagyi hűl a fagyasztóban...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az sem lehet rossz, mindegy csak hideg, vagy jeges legyen!

      Törlés
  2. Szerencsére alábbhagyott a nagy meleg, de attól függetlenül jól esne a meggyfagylaltod:-)
    Miért kell megfőzni a magokat a tejben? Befolyásolja az ízét?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk csak éjszaka esett egy keveset, ma egész nap kánikula volt!

      Törlés
    2. Igen, intenzívebb lesz tőle az íze!

      Törlés
  3. Nagyon guszta és finom lehet szerintem még lehet hogy egy kicsit kesernyés is a magtól nem? Pikáns fagyi, először a fagyit aztán körbe a meggyet is összeszedném legszívesebben!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már nagyon vártam a meggyet, mert én is nagyon szeretem, nyersen is, meg mindenhogyan!
      Inkább erősebb íze lett tőle a fagyinak, de nem mondanám, hogy kesernyés.

      Törlés
  4. Nagyon jól hangzik, bennem is felmerült, hogy mennyire befolyásolja az ízét az összetört mag belefőzése? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gerdinek, Évának már leírtam,inkább, jobban kiemeli az ízét! Próbáljátok ki :)

      Törlés