2012. június 21., csütörtök

Labodaleves





A labodáról, részletesen írtam, az előző bejegyzésemben. Nagyon kíváncsi voltam, kutakodtam, mi is ez a növény, mert bár tudtam, hogy főznek belőle, főleg levest , több információm nem volt róla, nagy csalódásomra, még az őstermelő sem tudott bővebbet  mondani …
Összevásároltam, minden zöldet, és annyira finom nyári levesünk lett, hogy még este is ettem belőle, színe akár a céklalevesnek, szép pink színű!
Ennél használtam fel a korpaciberét.
A sóska mennyiségét nem tudom leírni, ugyanis itt a piacon, kis kupacot halmoznak egy tányérra, és így árulják.

Hozzávalók: 
  • 1 fej saláta, 
  • kb. egyforma  mennyiségű sóska és laboda, 
  • 1 csokor lestyán, 
  • 1 csokor kapor, 
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 kötés zöldhagyma, 
  • kevés olívaolaj, 
  • só, bors, 
  • korpacibere ízlés szerint
  • tejföl.

Minden zöldet felaprítottam, a hagymát üvegesre pároltam egy pár kanál olívaolajban, rendre hozzáadtam a zöldeket, sóztam, borsóztam, felöntöttem vízzel, majd megfőztem, ami forrástól számítva kb. 10 perc!
Legvégül korpaciperével ízesítettem, hagytam még egyszer felforrni, ezzel már el is készült. Tejföllel tálaltam.  


6 megjegyzés:

  1. Márti, megyek hozzád ebédre! Ez a leves is fantasztikus lehet, bár olyan harsogó gyönyörű a hozzávaló zöldek, hogy kár megfőzni.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lekéstél, megettük :) Én is szívesen eszem a zöldeket nyersen is!

      Törlés
  2. Szeretem a zöld leveseket, de a labodát még nem kóstoltam. Megkóstolnám :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes megkóstolni, mert nagyon finom!

      Törlés
  3. Nagyon finom lehetett, imádom az ilyen leveseket, hidegen is nagyon jók. Sajnos nincs labodám, de ettem már többször levesben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor Te ismered! itt is már csak az őstermelők árulják.

      Törlés