2012. június 6., szerda

Kinder Pingvin torta



Szülinapra sütöttem, a masszőrömnek, akinek ma van a szülinapja, de már hétvégén felköszöntöttük. Hálával tartozom, nem csak a testi, de a lelki támaszáért is! 
 Mellettem voltál nehéz pillanataimban, még ha rövid időre is, de nekem sokat jelentett, és szeretettel fogok mindig gondolni Rád! Azért ne legyek borúlátó, biztos még találkozunk, valahol-valamikor, igaz?  :)
Boldog szülinapot még egyszer, és köszi, mindent, remélem továbbra is olvasod a blogomat!

A Kinder Pingvint ismertem sütinek, de amikor Aledánál megláttam, tudtam, hogy egyszer terítékre fog kerülni, így az ő receptje alapján sütöttem meg.  Köszi Aleda, isteni finom lett!

Tésztához:
  • 5 tojás
  •  10 dkg cukor
  •  1 vaníliás cukor
  •  3 evőkanál  szitált zsemlemorzsa
  •   3 evőkanál liszt
  •  3 evőkanál kakaó
  •  3 evőkanál méz
  •  csipet só
  •  1  sütőpor
  •  0,3 dl tej
  •  0, 2 dl olaj
Krémhez: 
  • 4 dl tejszín
  •  10 g zselatin (6 lap)
  •  3 evőkanál tej
  •  2 evőkanál méz
Csokiréteghez:
  •  20 dkg  étcsokoládé
  •  20 dkg vaj
  •  10 evőkanál tej
  •  5 evőkanál olaj
  •  2 evőkanál porcukor

 A lapokhoz  a tojások sárgáját kikavartam a kétféle cukorral majd beledolgoztam a mézet,  zsemlemorzsát, kakaót , lisztet és legvégén az olajat meg  a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá vertem, és  lágyan beleforgattam az előbbi masszába . A masszát elfeleztem , 26 cm es tortaformába simítottam és 180 fokon 15 perc alatt , két lapot sütöttem  .
  A krémhez a zselatinra  3 evőkanál tejet öntöttem és hagytam megpuhulni, felmelegítettem és kissé lehűtöttem  majd belekevertem a mézet. A tejszínt kemény habbá vertem és beleforgattam  a mézes  zselatint . 3 részre osztottam ( két egyforma középre  és egy kisebb rész a tetejére.)
  A  csokiréteghez a hozzávalókat összeolvasztottam , egynemű krémmé kavartam és dermedni hagytam annyira , hogy kenhető legyen majd két részre osztottam.
 Az alsó lapra kentem egy rész tejszínhabot, rá csokikrémet majd tejszínhabot és befedtem második lappal. Erre kentem a második rész csokikrémet majd a megmaradt  tejszínhabbal, és kávés csokiszemekkel díszítettem.





13 megjegyzés:

  1. Nagyon szép guszta! Az íze nagyon-nagyon finom lehet, csak rá kell nézni erre a képre amin felvan szeletelve!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! valóban finom, ki kell próbálni.

      Törlés
  2. Óóóó, mennyi töltelék! Nagyon szép tortát sütöttél! Gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  3. Na, ebből kéne nekem egy szelet most!:) Gyönyörűen néz ki és elég nagy fantáziával bírok, hogy elképzeljem az ízvilágát!:) Jó választás volt, az biztos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén, engem is a töltelék csigázott fel, tejszín + méz, remek kombináció!

      Törlés
  4. Örülök, hogy hasznodra volt a recept ‼ Nagy kedvenc nálunk is ez a recept, akár torta, akár süti formában.

    VálaszTörlés
  5. De jó a masszőrödnek:-) Nagyon szép a torta, s imádnám azzal a sok habbal!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) érdekes, mert én igazából nem is vagyok oda a habos édességekért, de ez nagyon finom!

      Törlés
  6. Kedves Marti!
    Vasarnap tortan kivul semmit nem ettem...nagyon finom,mindenkinek ajanlom,igazi szuletesnapi torta!A talalkozasunk kozelebb van mint gondolnad!:-)KOSZONOM!!!A masszor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen!!!
      Ajánlom is, mert még komolyan veszik a búcsúzkodást az olvasóim ;)
      Szívesen veszem a jövőben is, bármilyen nemű megjegyzésedet!

      Törlés
  7. Nagyon szép lett. Ez nálunk is egy nagy kedvenc :)

    VálaszTörlés