Könnyű, laktató és mint látjátok,
látványnak sem utolsó. Előre is elkészíthető, ahogy én is tettem, amit csak előveszünk, a sütőben összemelegítve már
fogyaszthatunk is. Ha kihagyjuk belőle a sonkát, akár vega fogásnak is
megfelel.
Hozzávalók:
- 16 db. csiperkegomba,
- 15 dkg. füstöltsonka,
- 1 csokor petrezselyem,
- só, bors, kakukkfű,
- 10 dkg. sajt,
- 1 csokor zöldhagyma.
A gombákat megpucoltam, megmostam, a szárát apróra vágtam. Kevés
olajat melegítettem, a gomba fejek mindkét oldalát pirosra sütöttem, tálra
kiszedve hagytam kihűlni. Az apróra vágott hagyma fehér részét megpároltam a
megmaradt olajban, a gomba szárát is hozzáadtam, legvégül a szintén nagyon
apróra vágott sonkát. Le is darálható, de én szeretek aprítani. Együtt pároltam még pár percig, sóztam,
borsóztam, kakukkfűvel, reszelt sajttal és petrezselyemmel megszórtam, majd
hagytam kihűlni. A gomba fejeket megtöltöttem a sonkás ragúval, egy másik
gombafejjel lefedtem. A megmaradt zöldhagyma szárakat, forró vízben leforráztam,
ezekkel kötöttem át a gombákat. Kikent tűzálló tálra sorakoztattam, lefedve hűtőbe tettem. Vacsorára elővettem, forró
sütőben 200 fokon, 10 percig sütöttem.
Guszta! Szeretem a gombát bár így még nem készítettem finom lehet!
VálaszTörlésÉn már töltöttem, csak nem így, de így is nagyon finom!
TörlésNagyon édesek! Remek ötlet, ezt be fogom dobni a gyerkőcöknek. Köszi :)))
VálaszTörlésNagyon szívesen! Hátha nekik is ízlik :)
TörlésDe jó ötlet:) Tetszik:)
VálaszTörlésÖrülök :))
TörlésTényleg szuper ötlet, ki fogom próbálni :)
VálaszTörlésCsak nyugodtan :)
Törlés