2012. május 24., csütörtök

Gomba burger


Könnyű, laktató és mint látjátok, látványnak sem utolsó. Előre is elkészíthető, ahogy én is tettem,  amit csak előveszünk, a sütőben összemelegítve már fogyaszthatunk is. Ha kihagyjuk belőle a sonkát, akár vega fogásnak is megfelel.

Hozzávalók:
  • 16 db. csiperkegomba, 
  • 15 dkg. füstöltsonka, 
  • 1 csokor petrezselyem, 
  • só, bors, kakukkfű, 
  • 10 dkg. sajt, 
  • 1 csokor zöldhagyma.
A gombákat megpucoltam, megmostam, a szárát apróra vágtam. Kevés olajat melegítettem, a gomba fejek mindkét oldalát pirosra sütöttem, tálra kiszedve hagytam kihűlni. Az apróra vágott hagyma fehér részét megpároltam a megmaradt olajban, a gomba szárát is hozzáadtam, legvégül a szintén nagyon apróra vágott sonkát. Le is darálható, de én szeretek aprítani.  Együtt pároltam még pár percig, sóztam, borsóztam, kakukkfűvel, reszelt sajttal és petrezselyemmel megszórtam, majd hagytam kihűlni. A gomba fejeket megtöltöttem a sonkás ragúval, egy másik gombafejjel lefedtem. A megmaradt zöldhagyma szárakat, forró vízben leforráztam, ezekkel kötöttem át a gombákat. Kikent tűzálló tálra sorakoztattam, lefedve hűtőbe tettem. Vacsorára elővettem, forró sütőben 200 fokon, 10 percig sütöttem. 


8 megjegyzés:

  1. Guszta! Szeretem a gombát bár így még nem készítettem finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már töltöttem, csak nem így, de így is nagyon finom!

      Törlés
  2. Nagyon édesek! Remek ötlet, ezt be fogom dobni a gyerkőcöknek. Köszi :)))

    VálaszTörlés
  3. Tényleg szuper ötlet, ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés