2010. november 7., vasárnap

Krumpli saláta, körtével, gránátalmával


A férjemet vártam hosszú utazásból haza,  kedvencével, a flekkennel. Gondoltam kéne valami különleges mellé, hát ez lett belőle. Nagyon finom! szerintem egy gyors vacsorának magában is kiváló. Nem az a megszokott krumpli saláta, feldobja a körte, a roppanós gránátalmáról nem is beszélve.

Hozzávalók:
  • 1 kg. krumpli
  • 1 kisebb gránátalma
  • 2 körte
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 3- 3 evőkanál olívaolaj, alma ecet
  • só, bors.
A krumplit héjában megfőztem. Az olívaolajat összekevertem az alma ecettel, borsóztam. A krumplikat, meghámoztam, felkockáztam, a körtéket úgyszintén, a hagymát vékony karikára vágtam.  Összekevertem a saláta lével, sóztam, végül rászórtam a gránátalma magokat. Hűtőben pihent amíg megsült a hús. 

2 megjegyzés:

  1. Soha nem jutott volna eszembe összerakni a gránátalmát a krumplival!
    De ez most teljesen felvillanyozott, ki kell próbálnom!

    VálaszTörlés
  2. A fiam kipiszkálgatta belőle :( de nekünk nagyon bejött!

    VálaszTörlés