Nagyon szeretem ezt a töltött húst, frissen, vagy másnap, amikor sokkal könnyebben és szebben szeletelhető, vagy a feltekert, fokhagymás formáját, ami szintén nagyon finom, ITT olvashatjátok.
Hozzávalók:
- 70 dkg. dagadó
- 3 db. zsemle
- 4 db. csirkemáj
- 2 dl. tej
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 db.tojás
- só, bors, kurkuma.
Aki nem szeretne ezzel bíbelődni, vagy tart tőle, hogy kiszakítja, kérje meg a hentest, biztosan szívesen megteszi helyettünk.
A zsemléket tejbe áztattam, majd kinyomkodtam. A májat éles késsel pépesre kapartam, a kinyomkodott zsemléhez adtam, hozzákevertem a tojást, a felaprított petrezselymet, sóztam, és a többi fűszerrel ízesítettem. Az így elkészült tölteléket, a hús zsebébe töltöttem, hústűvel összetűztem a száját, a hús mindkét oldalát megsóztam, tűzálló tálba tettem, amit előtte vékonyan kikentem olajjal. Lefedve, 200 fokos sütőbe 30-35 percig sütöttem, majd a jénai teteje nélkül, pirosra sütöttem. Krumplipürével, és vegyes salátával tálaltam.
Hasonlóan készítem, apró eltéréssel, de kurkumát nem szoktam adni hozzá, mifelénk a májhoz illően majorannát tesznek. Nagyon csábító fotók!
VálaszTörlésFelénk is, többnyire májas dolgokhoz majorannát használnak, ezt a receptet, még Miskolcon töltött éveim alatt tanultam!
TörlésMegéheztem a fotóid láttán, nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszi :) pedig,csak a pulton készítettem egy pár fotót!
TörlésAnyukám készített ilyet nagyon gyakran, szeretjük nagyon:) Bevallom én még sosem készítettem el, de nagyon jól néz ki, egy ünnepre majd nekiállok:)
VálaszTörlésÉrdemes, mert könnyen elkészíthető. Gondolom beszerezhető Norvégiában is a dagadó!
TörlésMilyen guszta a képen. Nagyon rég készítettem már ilyen sültet. Nálunk is inkább anyukám készíti el jeles napokra, ünnepekre.
VálaszTörlésKöszönöm! Hát, igen,szerencsésebbeknek megsütik :)
TörlésTöltötthús nálunk is kedvenc férjuram szereti nagyon a dagadóba töltve, én inkább a csirkecombot megtöltve részesítem előnybe! Nagyon guszta !
VálaszTörlésAkkor nekünk egyforma az ízlésünk! Nálunk is kb. ez a felállás :)
TörlésMi nagyon szeretjük a töltött húsokat és dagadót is töltöttem már! Nem is értem miért készítem olyan ritkán... ?
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük, praktikus, kiadós és finom is.
TörlésRégebben többször volt töltött dagadó, főleg ünnepnapokon mikor a család összejött. Újabban feledésbe merült. Köszi, hogy emlékeztetsz a guszta töltött dagadóddal! :))
VálaszTörlésÖrülök,hogy kedves emlékeket ébresztettem benned :)
Törlés