Írhatnám, divatos szóval, nagyképűen, hogy paleo, de ez nem lenne igaz…
A lényege, hogy nem tartalmaz lisztet, ettől puha és omlós keksz a végeredmény, valamint, most vettem először kókuszzsírt, akciósan az Aldiba, így hát ezzel készítettem, de akinek nincs otthon ilyen, helyettesítheti vajjal, vagy margarinnal is.
A lényege, hogy nem tartalmaz lisztet, ettől puha és omlós keksz a végeredmény, valamint, most vettem először kókuszzsírt, akciósan az Aldiba, így hát ezzel készítettem, de akinek nincs otthon ilyen, helyettesítheti vajjal, vagy margarinnal is.
Hozzávalók:
- 50 dkg. gesztenye
- 1 tojássárgája
- 15 dkg. kókuszzsír
- 8 dkg. barna cukor
- 1 ek. tejföl
- 7,5 dkg. őrölt dió
- 50 dkg. őrölt mandula.
A megpucolt gesztenyét, tejben puhára főztem. Kicsit
kihűtöttem, majd ledaráltam.
Hozzáadtam az őrölt diót és mandulát, a puha kókuszzsírt, tejfölt,
tojássárgáját és a cukrot. Alaposan összegyúrtam, majd szilikonos lappal leterített tepsire, dió
nagyságú gömböket formáztam a masszából, amit végül kicsit ellapítottam.
Előmelegített,190 fokos sütőben, kb. fél órát sütöttem.
Imádom a geszenyét, nagyon finom lehet így liszt nélkül. Igazi őszi finomság:)
VálaszTörlésÉppen elegendő a gesztenye állaga hozzá,liszt nélkül is isteni.
TörlésHát ez fini lehet:)
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésTele van jó dolgokkal, nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni,itt a gesztenye szezon!
TörlésDe jól hangzik, és nagyon guszta a képen! :)
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésA tejfölt leszámítva valóban paleo, nagyon tetszik a recept és mostanában keksz mániám van! :)))
VálaszTörlésLehetne, de mint írtam még sem az!
Törlés