2013. július 29., hétfő

Vaníliafagylalt dióval, naranccsal, csokiöntettel


Ezt a fagyit amikor elkezdtem készíteni, azt hittem, milyen ügyes vagyok, és kreatív, mert egy új fagyit kreáltam, aztán rá kellett jöjjek, hogy ez nem más mint Gundel palacsinta újragondolva, és nem találtam fel a sajtban a lyukat!
A végeredmény, persze valami mennyei, és majdnem minden megtalálható benne, mint az említett palacsintában, remélem nem sértem ezzel meg, a híres Gundel családot!
Amíg díszítettem, a nagy melegben kissé megzuhant :(

Hozzávalók:

  • fél l.tejszín
  • 10 dkg. porcukor
  • 2 vaníliás cukor, /még jobb 1 vaníliarúd belseje/
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 marék pirított, durvára tört dió.
Csokiszósz:
  • 2,5 dl. tej
  • 2 ek. cukor
  • 10 dk. csokoládé.

A lehűtött tejszínt felvertem, nem túl keményre, inkább csak krémesebbre, közben hozzáadtam a cukrokat, a megmosott, lereszelt narancshéjat, és a diót is.  Műanyag dobozba kanalaztam, a fagyasztóba tettem, és  óránként átkevertem. 
A szószhoz, a tejet feltettem melegedni, hozzáadtam a cukrot és a csokit, kevergettem, amíg felolvadtak.
Amikor kellően megfagyott a fagyi, a csokiszósszal meglocsolva tálaltam.


10 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós és igen finom lehetett! Szerintem biztos hogy nem volt ideje a fagyinak megolvadni mert addigra el is fogyott!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg, Gundel fagyi:) Nagyon jól néz ki, finom lehet az összes íz együtt és nem kell palacsintát sem sütni:)

    VálaszTörlés
  3. Fagyi, jöhet. :)) Nagyon guszta a képen, és fincsi lehetett. Ezt én is elkészítem majd, ha lehet. :))

    VálaszTörlés
  4. De jó:) Szépen tálaltad:)

    VálaszTörlés
  5. És aktuálisan narancskarikán tálaltad, nagyon ötletes! :) Az ízvilága pedig isteni, szeretem a Gundel-palacsintát is! :)

    VálaszTörlés