Tombol a meggy szezon, ki nem hagynám a vele készült sütiket, mert nagyon szeretjük! A cukormáz, a legutóbbi citromos süti alapján készült.
Hozzávalók (8 nagy szelethez) :
- 3 tojás
- 10 dkg. porcukor + 10 dkg. a mázhoz
- 15 dkg. liszt
- 2 tk. sütőpor
- 70 dkg. magozott meggy
- 3 dl.tejszín
- 1 cs. vaníliás cukor.
Sütés után, kiborítottam, és hosszába kettévágtam, majd háromszögű szeletekre vágtam mindkét tészta csíkot. A megmaradt meggyet összekevertem 2 ek. cukorral, összepasszíroztam, (a levéből pár kanállal kiszedtem a mázhoz) majd a tészta meggyes felére kentem. A porcukrot a meggylével összekevertem, sűrű, kenhető masszává.
A tejszínt a vaníliával, kemény habbá vertem, a már kihűlt meggyes tésztán elosztottam, a másik felére kentem a cukormázat, majd a habra igazítottam. Fogyasztás előtt, 1-2 óráig hűtőbe pihentettem.
Ó de nagyon guszta! Egy szeletkét ha nem fogadtam volna meg magamnak hogy most nem , bár lehet hogy ha itt lenne előttem bűnöznék!:) Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésTombolhatna egész évben a meggyszezon:-) Nagyon szeretem a vele készült sütiket! Hát még ha habos is, mint a Tied! Nagyon étvágygerjesztő!
VálaszTörlésNem, itt sajnos nem tombol a meggyszezon:( Nagyon mutatós a sütid, nagyon szép pasztell színű a teteje is és meglepően egyszerű:)
VálaszTörlésDe nagyon mutatós sütemény! :) El tudom képzelni, mennyire finom a meggyes tészta a habbal és a cukormázas felső lappal! :)
VálaszTörlésÓ ez mennyire finom lehet!:) Nagyon guszta a képen.
VálaszTörlésNagyon guszta, mutatós!:)
VálaszTörlésNagyon köszönöm, mindenkinek a hozzászólást! lehet, hogy rátérek a sütis blogra? mert ezekre mindig özönlenek a megjegyzések :)
VálaszTörlés