Ha már hús, akkor legalább kísérje valami finom, szezonális és egészséges köret, aminek az a különlegessége, hogy krémsajttal van sűrítve.
Főzelékhez:
- 80 dkg. tisztított újburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- só, őrölt bors
- 2 babérlevél
- 1-2 ek. tejföl
- 8 dkg. tejszínes krémsajt
- fél csokor petrezselyem.
- 50 dkg. tarja vagy karaj
- 5 gerezd fokhagyma
- liszt, só, bors, pirospaprika.
A tisztított újkrumplit vastag szeletekre vágtam, lábosba tettem, hozzáadtam a felaprított hagymát, babérlevelet, felöntöttem annyi vízzel, hogy kétujjnyival ellepje, majd sóztam, fűszereztem. A sajtkrémet összekevertem a tejföllel, és a már megpuhult krumplit, besűrítettem vele. Aprított petrezselyemmel meghintettem.
Közben, a fokhagymákat megtisztítottam, fokhagymanyomón átpréseltem, és a szeletekre kentem, lisztbe forgattam, amiben a pirospaprikát kevertem, a fölösleget leráztam róla, végül forró olajban pirosra sütöttem őket.
Remek fogás, jó étvágyat hozzá!
De nagyon finom lehetett. Jó ötlet nem rántást csinálni hanem a sajttal besűríteni és ez a hús hozzá nagyon finom . Guszta!
VálaszTörlésMég régen kitéptem egy újságból,de még csak most készítettem el. Ádám elég válogatós, de erre azt mondta,hogy nagyon finom!
TörlésDe jól hangzik ez a krémsajtos sűrítés, nagyon-nagyon finom lehet! :) Megyek anyukámékhoz újkrumplit szedni! :)
VálaszTörlésSzerencsés vagy, hogy háztájit ehettek! Akkor,próbáld ki.
TörlésMegfőzőm mára!
VálaszTörlés