2013. július 4., csütörtök

Sajtos újkrumplifőzelék cigánypecsenyével


Ha már hús, akkor legalább kísérje valami finom, szezonális és egészséges köret, aminek az a különlegessége, hogy krémsajttal van sűrítve.

Főzelékhez:
  • 80 dkg. tisztított újburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, őrölt bors
  • 2 babérlevél
  • 1-2 ek. tejföl
  • 8 dkg. tejszínes krémsajt
  • fél csokor petrezselyem.
Cigánypecsenyéhez:
  • 50 dkg. tarja vagy karaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • liszt, só, bors, pirospaprika.
A hússzeleteket kiklopfoltam, besóztam, borsóztam, letakarva állni hagytam.
A tisztított újkrumplit vastag szeletekre vágtam, lábosba tettem, hozzáadtam a felaprított hagymát, babérlevelet, felöntöttem annyi vízzel, hogy kétujjnyival ellepje, majd sóztam, fűszereztem. A sajtkrémet összekevertem a tejföllel, és a már megpuhult krumplit, besűrítettem vele. Aprított petrezselyemmel meghintettem. 
Közben, a fokhagymákat megtisztítottam, fokhagymanyomón átpréseltem, és a szeletekre kentem, lisztbe forgattam, amiben a pirospaprikát kevertem, a fölösleget leráztam róla, végül forró olajban pirosra sütöttem őket. 
Remek fogás, jó étvágyat hozzá!


5 megjegyzés:

  1. De nagyon finom lehetett. Jó ötlet nem rántást csinálni hanem a sajttal besűríteni és ez a hús hozzá nagyon finom . Guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még régen kitéptem egy újságból,de még csak most készítettem el. Ádám elég válogatós, de erre azt mondta,hogy nagyon finom!

      Törlés
  2. De jól hangzik ez a krémsajtos sűrítés, nagyon-nagyon finom lehet! :) Megyek anyukámékhoz újkrumplit szedni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsés vagy, hogy háztájit ehettek! Akkor,próbáld ki.

      Törlés