Megint csak a"Fő az egészség" jegyében, mert igazán ránk fér! Könnyű és egészséges fogás, csupa friss tavaszi hozzávalóból, kicsit azért csaltam, sonkába csavartam, hogy a családom is megegye. Aki szigorúbb magával, az el is hagyhatja, vagy pulyka sonkával pótolhatja.
Hozzávalók:
- 3 db. cukkini
- 3 db. zsenge sárgarépa
- 15 dkg. tehéntúró
- 2 cikk fokhagyma
- 2 ek. joghurt vagy tejföl
- 10 -15 dkg. szeletelt sonka
- oregánó.
megszórtam oregánóval, köré tekertem a sonkát, tűzálló tálba összemelegítettem. A végén még locsolható rá joghurt.
Tipp: Ha nem főzzük elő a zöldségeket, úgy is elkészíthetjük, ha töltés után, kevés vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve pároljuk. Készíthető juhtúróval is, de a tehéntúrós változat viszont kevesebb kalóriát tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon finom lehet és igen guszta! Olyan jól mutat
VálaszTörlésIgaz,nekem is nagyon tetszett!
TörlésNagyon étvágygerjesztő a szép színeivel:) A cukkini családi kedvencünk, bármit készíthetek belőle, megeszi mindenki.
VálaszTörlésAkkor főleg ízlene nektek is!
TörlésDe szép:) Jöhet hozzám is:)
VálaszTörlésOké,majd legközelebb :)
TörlésNagyon jól néz ki! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésIgazán nincs mit! Én köszönöm,hogy olvasod a bloggomat :)
TörlésNagyon jó ötletet adtál, Márti! Isteni lehet ez a fogás, ma ki is próbálom, csak a sonkát cserélem le egy lehelet vékony füstölt lazacra -épp ez van itthon -., merthogy a mi új diétánk szerint már csak szárnyasok és halak jöhetnek szóba. Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésNagyon örülök,hogy tetszik! szerintem azzal is tökéletes lesz :)
TörlésNagyon jó- látványos, elegáns és finom!
VálaszTörlésKöszönöm!
Törlés