2013. május 24., péntek

Kurkumás karfiolleves, "Fő az egészség"!


 Erre a mozgalomra, "Fő az egészség" készült ez a leves is, nagyon egyszerű, semmi extra, mégis roppant finom, egészséges, próbáljátok ki !  :-)
Tovább kéne adni, de, én most nem adnám külön senkinek, akinek tetszik vigye, cserében, még közlök e cím alatt inkább még recepteket, és adok tippeket is.
  Remélem nem baj, Éva! ITT olvashattok erről bővebben.
 

Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 1közepes hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • petrezselyemzöld
  • 2 dl joghurt
  • tengeri só, 1 tk. kurkuma.
A karfiolt rózsáira szedtem, alaposan megmostam. Egy fazékba tettem, felöntöttem vizzel, hozzáadtam a megpucolt egész hagymát(emlékeztek, átszúrjuk széltébe egy fogvájóval, így nem esik rétegeire és könnyebben eltávolítható) a megpucolt, felkarikázott sárgarépákat, megsóztam, és puhára főztem. Amikor elkészült, lehúztam a tűzről, a joghurtba elkevertem a kurkumát, és hozzáadtam a forró leveshez, aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaltam. 
Tipp: Így elkészítve, diétázók, egészségesen étkezők is elkészíthetik, mert nem pirítva készül, így nem tartalmaz zsírt, olajat, ráadásul a habarás joghurtos, sózáshoz,tengeri sót használjunk. A petrezselyemzöld és a kurkuma  kiváló hatással vannak az emésztésre is! 





8 megjegyzés:

  1. Guszta! Nagyon finom leves lehet, ami számomra ismeretlen az a kurkuma.Nekem olyan az összetétele mint egy karfiolleves de gondolom egész más ízt ad neki a kurkuma. Köszi hogy játszottál a továbbadás pedig nem kötelező!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Főleg szép sárga színe lesz az ételnek tőle, de az íze is egyedi! én köszönöm a felkérést :)

      Törlés
  2. De fincsi lehet:) Kurkumát külön még én sem kóstóltam, csak indiai fűszerkeverékek részeként.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Főleg levesek, rizs ízesítéséhez használom!

      Törlés
  3. Nemcsak szép a színe, finom is, szeretjük a karfiolt:) Kurkumát sokszor használok, szeretem az erőteljes színét, rántást meg egyáltalán nem szoktam használni semmihez, inkább csak habarok, meg ilyen hasonló joghurtos, tejfölös dologkkal sűrítek én is. Szép hétvégét kívánok Nektek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm,Nektek is! többnyire én is próbálom kerülni a rántásos sűrítést.

      Törlés
  4. Imádom a karfiollevest, igaz én jó sok zöldséggel készítem.
    Viszont a kurkumát azt csak a rizs főzéshez, vagy a párolásához használom. De nélküle nagyon ritkán készítem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van,hogy én is több zöldséggel készítem,akkor még egészségesebb :)egyre több mindenhez használom!

      Törlés