Erre a mozgalomra, "Fő az egészség" készült ez a leves is, nagyon egyszerű, semmi extra, mégis roppant finom, egészséges, próbáljátok ki ! :-)
Tovább kéne adni, de, én most nem adnám külön senkinek, akinek tetszik vigye, cserében, még közlök e cím alatt inkább még recepteket, és adok tippeket is.
Remélem nem baj, Éva! ITT olvashattok erről bővebben.
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1közepes hagyma
- 2 szál sárgarépa
- petrezselyemzöld
- 2 dl joghurt
- tengeri só, 1 tk. kurkuma.
Tipp: Így elkészítve, diétázók, egészségesen étkezők is elkészíthetik, mert nem pirítva készül, így nem tartalmaz zsírt, olajat, ráadásul a habarás joghurtos, sózáshoz,tengeri sót használjunk. A petrezselyemzöld és a kurkuma kiváló hatással vannak az emésztésre is!
Guszta! Nagyon finom leves lehet, ami számomra ismeretlen az a kurkuma.Nekem olyan az összetétele mint egy karfiolleves de gondolom egész más ízt ad neki a kurkuma. Köszi hogy játszottál a továbbadás pedig nem kötelező!
VálaszTörlésFőleg szép sárga színe lesz az ételnek tőle, de az íze is egyedi! én köszönöm a felkérést :)
TörlésDe fincsi lehet:) Kurkumát külön még én sem kóstóltam, csak indiai fűszerkeverékek részeként.
VálaszTörlésFőleg levesek, rizs ízesítéséhez használom!
TörlésNemcsak szép a színe, finom is, szeretjük a karfiolt:) Kurkumát sokszor használok, szeretem az erőteljes színét, rántást meg egyáltalán nem szoktam használni semmihez, inkább csak habarok, meg ilyen hasonló joghurtos, tejfölös dologkkal sűrítek én is. Szép hétvégét kívánok Nektek:)
VálaszTörlésKöszönöm,Nektek is! többnyire én is próbálom kerülni a rántásos sűrítést.
TörlésImádom a karfiollevest, igaz én jó sok zöldséggel készítem.
VálaszTörlésViszont a kurkumát azt csak a rizs főzéshez, vagy a párolásához használom. De nélküle nagyon ritkán készítem.
Van,hogy én is több zöldséggel készítem,akkor még egészségesebb :)egyre több mindenhez használom!
Törlés