Nem azért mert most tavasz van, (mert amúgy már nyár!) hanem, mert vágytam valami könnyűre. Ezért is,nem az olajban kisütött verzió, hanem a nyersen fogyasztható.
Remek vendégváró, könnyű vacsora, stb.
Hozzávalók:
- zsenge sárgarépa
- uborka
- jégsaláta
- üvegtészta
- rizslapok.
- 2 ek. szójaszósz
- 1 ek. lime leve
- 1 kk. rizsecet
- 2 kk. barnacukor
- 2 cikk reszelt fokhagyma
- 1 tk. reszelt gyömbér.
A mártás hozzávalóit összekevertem, a zöldségeket hasábokra vágtam, salátát csíkokra.
Az üvegtésztát, forró, sós vízzel leforráztam, lefedve hagytam 2-3 percet, ennyi idő elég, hogy megpuhuljon, leszűrtem. Egy tiszta konyharuhát kiterítettem, kikészítettem egy lapostányér meleg vízet, a rizslapok mindkét oldalát megmártottam benne, kiterítettem a konyharuhára, majd a zöldségekből, tésztából halmoztam egy csíkba, a közepére, először ráhajtottam a két szélső részét, majd a hozzám közel eső részénél szorosan felgöngyöltem. A rizslap nagyon tud ragadni, de ha vizes kézzel dolgozunk, könnyen kezelhető! Ha nem fogyasztjuk el azonnal, vizes konyharuhával letakarva, pár órát is kibír hűtőben.
A szósszal kínáljuk.
De jól néznek ki, imádom ezt a fajtát is. Nagyon tetszik a tálalód is, tényleg igazi tavaszi hangulatot áraszt az egész. Ma már én is napoztam a teraszon:)
VálaszTörlésUgye? imádom ezeket a pasztell színeket :) Az jó,ha már ott is szebb az idő!
TörlésNem ismertem eddig a rizslapot és üvegtésztát sem főztem még, de nagyon jól néznek ki a kis tavaszi tekercseid, finomak lehetnek! :)
VálaszTörlésVendégségben ettem,így kénytelen voltam kipróbálni, azt hittem bevizezem és feltekerem,aztán jött a csalódás, összeragadt az egész és nem tudtam feltekerni, eltettem, most ismét elővettem, óvatosabban bántam vele, és íme,összejött :)
TörlésNézz be hozzám díj vár Rád!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!
Törlés